Κίνα: Με ειδικές στολές για τον κορωνοϊό επιστρέφουν στη χώρα τους από την Ταϊλάνδη οι Κινέζοι

8 Αυγούστου 2022

Οι φωτογραφίες που τράβηξε Ελληνίδα δικηγόρος στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ – Μισή ώρα διαρκεί η διαδικασία ελέγχου για κάθε επιβάτη

kina-2

Φορώντας ειδικές στολές επιστρέφουν οι Κινέζοι στην πατρίδα τους από την Ταϊλάνδη, όπως διαπιστώνεται από τις φωτογραφίες που τράβηξε Ελληνίδα δικηγόρος στο αεροδρόμιο της Μπανγκόκ.

Συγκεκριμένα, οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν από την δικηγόρο Ανθούλα Ανάσογλου την περασμένη Πέμπτη, 4 Αυγούστου στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης και αφορούν πτήση της China Airlines για Πεκίνο. Οι επιβάτες περιμένουν υπομονετικά στην ουρά φορώντας όλοι τους ειδικές στολές προστασίας, σαν κι αυτές που φοράνε οι γιατροί στα νοσοκομεία προκειμένου να μην μολυνθούν από τον ιό ενώ πρέπει να διαθέτουν αρνητικό μοριακό τεστ 48ωρών. Ακολουθεί θερμομέτρηση και κατά την άφιξη τους στο Πεκινο είναι υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε νέο PCR.

«Όλοι τους κρατούσαν στα χέρια τους τα απαραίτητα έγγραφα ωστόσο η διαδικασία ελέγχου κρατούσε μισή ώρα σχεδόν στον καθένα επιβάτη» λέει η δικηγόρος Ανθούλα Ανάσογλου. Οι επιβάτες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Κινέζοι, ταξίδευαν με ειδικές άδειες για το Πεκίνο.

kina-1

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 80.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στο νησί Χαϊνάν στη νότια Κίνα μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων της Covid που ώθησαν τις αρχές να ακυρώσουν όλες τις πτήσεις και τις σιδηροδρομικές μεταφορές σε τοπικό επίπεδο. Προ ημερών 483 κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκαν στο θέρετρο Σανϊά, που έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους, στο νησί Χαϊνάν, που φέρει το παρατσούκλι «Κινεζική Χαβάη».

Όλες οι πτήσεις από τη Σανϊά, ένα δημοφιλές μέρος ιδιαίτερα για τους σέρφερ, ακυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο και οι πωλήσεις εισιτηρίων τρένου ανεστάλησαν. Οι τουρίστες που επιθυμούν να φύγουν πρέπει να έχουν πέντε αρνητικά τεστ PCR τις τελευταίες επτά ημέρες, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Τα ξενοδοχεία στην πόλη πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες τους έκπτωση 50% έως ότου αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αρχών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων το Σάββατο.

Στη Σανϊά, δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας όπως σπα, καραόκε μπαρ και μπαρ έχουν κλείσει από την περασμένη εβδομάδα, αλλά βασικές υπηρεσίες όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά. Η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία που συνεχίζει να εφαρμόζει μια στρατηγική μηδενικής διασποράς Covid, επιβάλλοντας lockdown και μεγάλου χρονικού διαστήματος καραντίνες.

Τα σύνορα της χώρας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά από τις αρχές του 2020, απαγορεύοντας την είσοδο ξένων επισκεπτών.


[There are no radio stations in the database]