Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου Κ20: «Χάλκινος» Πολυχρονίου στη σφύρα, «αργυρός» ο Κύπριος Κεσίδης

5 Αυγούστου 2022

Τρομερή επιτυχία στην σφυροβολία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στίβου όπου Ελλάδα και Κύπρος ανέβηκαν στο βάθρο, ενώ ο Κορακίδης κατέκτησε την 4η θέση

Hammer_Throw

Ονειρεμένη εμφάνιση από τους δύο Έλληνες και τον ένα Κύπριο στον τελικό της σφυροβολίας του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου Κ20 στο Κάλι της Κολομβίας!

Ο Νίκος Πολυχρονίου ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με βολή στα 76,12μ., ενώ το αργυρό πήρε ο Κύπριος Ιωσήφ Κεσίδης με ατομικό ρεκόρ στα 76,32μ. στην τελευταία του βολή, με τον Γιάννη Κορακίδη να ακολουθεί στην 4η θέση του κόσμου με βολή στα 75,59μ.!

Ο Πολυχρονίου έφτασε μία ανάσα από το χρυσό, αλλά ο Λάμπινεν το… άρπαξε στην προτελευταία βολή. Ο Ελληνας πρωταθλητής έριξε: 74,20μ., 74,79μ., 76,12μ., Χ, 76,05μ.και έφερε το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο μετά από αυτό της Φιλιππίδη στην δισκοβολία.

Εγινε ένας εκπληκτικός τελικός όπου οι θέσεις των μεταλλίων εναλλάσσονταν σε κάθε προσπάθεια μεταξύ πέντε αθλητών και κανείς ως το τέλος δεν ήξερε που θα κάτσει το χρυσό. Αυτός που το πήρε τελικά ήταν ο Φινλανδός Λάμπινεν που στην 5η βολή έριξε 76,33μ. κάνοντας ατομικό ρεκόρ και αφήνοντας τελικά τρίτο τον Πολυχρονίου για 21 μόλις εκατοστά. Ο Κεσίδης λίγο έλειψε να του κλέψει με τη σειρά του το χρυσό, καθώς η τελευταία του βολή μετρήθηκε μόλις ένα εκατοστό πιο κάτω, για να ρίξει τελικά τρίτο τον Πολυχρονίου!

Ο Κορακίδης έμεινε εκτός βάθρου, αλλά 4ος στον κόσμο, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως αρχικά η τέταρτη βολή του δόθηκε πάνω 79,11μ., αλλά στη συνέχεια την έδωσαν άκυρη. Οι βολές του: 73,84μ., άκυρη, 69,80μ., 75,59μ., άκυρη, άκυρη.

Εχασε το χρυσό ο Τεμπόγκο στα 200μ.!
Εκτός Ελληνικού ενδιαφέροντος, στα 200 μέτρα εφήβων έγινε η έκπληξη σε έναν συγκλονιστικό αγώνα. Ο Λετσίλ Τεμπόγκο πήγε ως φαβορί για το χρυσό μετά το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα και έκανε μεγάλο ατομικό ρεκόρ με 19,96, όμως δεν κέρδισε τον αγώνα!

Αυτό γιατί ο Ισραηλινός Αφριφά έπεσε μαζί του στο νήμα και με την ίδια επίδοση πήρε αυτός το χρυσό χάρη στο φώτο φίνις! Η επίδοση αποτελεί και ρεκόρ αγώνων.

Πηγή:www.gazzetta.gr


[There are no radio stations in the database]