Κλοπές αυτοκίνητών- Συμμορία με υπερσύγχρονο εξοπλισμό συνελήφθη από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ

3 Αυγούστου 2022

Δεκάδες ιδιοκτήτες χάνουν τα αυτοκίνητά τους, ενώ παράλληλα πολλά κλεμμένα αυτοκίνητα επανακυκλοφορούν με παραποιημένα στοιχεία για να μην είναι εύκολος ο εντοπισμός τους. Την ίδια ώρα, πολλές από τις μάντρες με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά, δίνουν προς πώληση εξαρτήματα από αυτοκίνητα που έχουν κλαπεί από τους ιδιοκτήτες τους.

Αποκλειστικό Ρεπορτάζ Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Δυο επαγγελματίες κλέφτες με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό εντοπίστηκαν μετά από τυχαίο έλεγχο και συνελήφθησαν από αστυνομικούς που περιπολούσαν στην Πετρούπολη.

Ξημερώματα Τετάρτης, η Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Περιστερίου σημειώνει ακόμη μια επιτυχία, αφού πέρασε χειροπέδες σε συμμορία, η οποία δρούσε ανενόχλητη διαπράττοντας διαρρήξεις σε αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα σε δρόμους και σε παρκινγκ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το αποκλειστικό ρεπορτάζ του https://synenas.gr/, στις 03:30, διερχόμενη Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. που περιπολούσε στην Πετρούπολη, αντιλήφθηκε ύποπτη κίνηση επί της οδού Κωνσταντίνου. Ένας γεροδεμένος άνδρας κινούταν με περίεργη συμπεριφορά. Το αλάνθαστο ένστικτο των αστυνομικών χτύπησε «κόκκινο» και αποφάσισαν να τον ελέγξουν.

Αμέσως, προσέγγισαν το άνδρα, ο οποίος στη θέα των αστυνομικών κατέβασε το κεφάλι και προσπάθησε να αλλάξει κατεύθυνση.

Κατά τον σωματικό έλεγχο εντοπίστηκε πλήθος κλειδιών αυτοκινήτου, τύπου πασπαρτού, ενώ στις ερωτήσεις των αστυνομικών ο άνδρας αλβανικής καταγωγής έπεφτε διαρκώς σε αντιφάσεις. Την ίδια ώρα, στο απέναντι πεζοδρόμιο ένας άνδρας σκυμμένος κάτω από ένα αυτοκίνητο παρακολουθούσε τα όσα διαδραματίζονταν.

Τότε δύο από τους τέσσερις αστυνομικούς πλησίασαν τον 37χρονο άνδρα με τη μεγάλη μαύρη τσάντα (backpack), διαπιστώνοντας ότι στα χέρια του κρατούσε ένα τάμπλετ. Στη θέα των αστυνομικών ο δράστης τράπηκε σε φυγή πετώντας τη τσάντα στην πυλωτή μιας πολυκατοικίας.

Ο έτερος αστυνομικός παρατήρησε ότι στο Ι.Χ. που κρυβόταν ο άνδρας κρέμονταν τα καλώδια του οχήματος. Επιτόπου ξεκίνησαν πεζή καταδίωξη όπου λίγα μέτρα παρακάτω ο δράστης συνελήφθη. Όταν οι αστυνομικοί άνοιξαν τη μαύρη τσάντα έκπληκτοι αντίκρυσαν laptops, tablets, καλώδια, διαρρηκτικά εργαλεία και υπερσύγχρονα μέσα παραβίασης και διάρρηξης οχημάτων.

Δύο τετράγωνα παρακάτω εντοπίστηκε και το όχημα που είχαν προσέλθει στην περιοχή για να κάνουν τη «δουλειά» τους. Φορώντας τους χειροπέδες οι αστυνομικοί τους οδήγησαν στο οικείο Τμήμα Ασφαλείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι δράστες δεν πραγματοποιούσαν διαρρήξεις οχημάτων με σκοπό να αφαιρέσουν τα υπάρχοντα προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων-ιδιοκτητών, αλλά με τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό που διέθεταν κατάφερναν και «σήκωναν» ολόκληρα τα αυτοκίνητα.

Ως «επαγγελματίες» στο είδος τους κατάφερναν να εξουδετερώσουν όλα τα μέτρα ασφαλείας χωρίς να διστάζουν να κλέβουν αυτοκίνητα και από ανοικτά πάρκινγκ. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του synenas.gr, οι δυο δράστες (ελληνικής και αλβανικής καταγωγής) θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα με την κατηγορία της σύστασης συμμορίας. Μάλιστα ο 39χρονος Αλβανός είναι γνώριμος των Αρχών καθώς έχει απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν.

πηγή:https://synenas.gr/


[There are no radio stations in the database]