To νέο Suzuki Grand Vitara για την ινδική αγορά

2 Αυγούστου 2022

Η Suzuki λανσάρει τη νέα γενιά του Grand Vitara, η οποία δεν θα εισαχθεί στην ευρωπαϊκή αγορά.

220726151732_Suzuki-Grand-Vitara-gia-India_I

Η Suzuki, δημιούργησε μία επιμηκυμένη εκδοχή του Vitara, η οποία ονομάζεται Grand Vitara και προορίζεται για την αγορά της Ινδίας, στην οποία η εταιρεία έχει πολύ σημαντική παρουσία χάρη στη συνεργασία της με τη Maruti.

Όπως έγινε γνωστό, οι διαστάσεις τού Grand Vitara είναι 4,35 μέτρα μήκος, 1,80 μέτρα πλάτος και 1,65 μέτρα μήκος. Συγκριτικά με το ευρωπαϊκό Vitara, το αμάξωμα της συγκεκριμένης έκδοσης είναι κατά 17,5 εκατοστά πιο μακρύ, κατά +2,5 εκατοστά σε ότι αφορά το πλάτος και κατά 4 εκατοστά πιο ψηλό από το έδαφος. Αναφορικά με το μεταξόνιο, στο Grand Vitara φτάνει τα 2,6 μέτρα, δηλαδή είναι κατά +10 εκ. πιο μακρύ.

Το Grand Vitara βασίζεται στην πλατφόρμα «HEAR TECT» την οποία έχει δημιουργήσει η Suzuki για συγκεκριμένες αγορές και την οποία χρησιμοποιεί για κάποια από τα μοντέλα της τα οποία προορίζονται γι’ αυτές. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα μπορεί να δεχτεί και σύστημα υβριδικής τεχνολογίας.

Έτσι, το Grand Vitara διατίθεται σε δύο εκδόσεις. Η πρώτη διαθέτει τρικύλινδρο μοτέρ 1,5 λίτρων, με απόδοση 103 ίππους και μέγιστη ροπή 137 Nm. Αυτή διατίθεται τόσο με χειροκίνητο όσο και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων έξι σχέσεων. Η δεύτερη, έχει μέγιστη ισχύ 116 ίππους και ροπή 122 Nm, ενώ διατίθεται με κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης μετάδοσης. Επίσης δεν λείπει το σύστημα τετρακίνησης με Hill Descent Control, σύστημα υποβοήθησης εκκίνησης σε ανηφόρα, ESP, κάμερα 360 μοιρών και έξι αερόσακοι.

Στον προαιρετικό εξοπλισμό του διατίθεται με δερμάτινη επένδυση, αεριζόμενα καθίσματα εμπρός, πανοραμική οροφή, Head-up Display και την εφαρμογή ψηφιακού βοηθού «Hey Suzuki». Όπως έγινε γνωστό, η Suzuki θα διαθέσει το Grand Vitara και σε άλλες αγορές πέραν της ινδικής, όπως σε χώρες της Αφρικής.
 


[There are no radio stations in the database]