Στα σκαριά το Hyundai Ioniq 7

1 Αυγούστου 2022

Η Hyundai εξελίσσει το Ioniq 7, το μεγαλύτερο αμιγώς ηλεκτρικό SUV της θα είναι επταθέσιο και θα εντυπωσιάζει με την ευρυχωρία του.

220708170658_Hyundai-Ionic-7-render_IV

Θα βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα «E-GMP» («Electric Global Modular Platform») 800 Volt που έχει δημιουργήσει ο Όμιλος Hyundai-KIA και θα έχει μεταξόνιο πιο μακρύ από το αντίστοιχο του Ioniq 5 (το οποίο είναι 3.000 χιλιοστά).

Το εσωτερικό του θα έχει τρεις σειρές καθισμάτων και οι επιβάτες του θα μεταφέρονται με άνεση. Στον εξοπλισμό του θα υπάρχει η ψηφιακή πλατφόρμα «Nvidia Connected Drive» η οποία έχει αρχίσει να τοποθετείται ήδη στα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του Ομίλου.



Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη Hyundai, το Ioniq 7 αναμένεται να παρουσιαστεί εντός των πρώτων μηνών της επόμενης χρονιάς, αν και δεν αποκλείεται να γίνει αυτό λίγο πριν το τέλος του 2022. Το νέο μοντέλο θα ενσωματώνει στο πάτωμά του μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες οι οποίες θα μπορούσαν να φτάσουν ως και τις 100 kWh. Αυτό είναι απαραίτητο για να μπορούν να δίνουν μια θεωρητική μέγιστη αυτονομία 645 χλμ.

Aυτές θα δύνανται να φορτίζουν και σε ταχυφορτιστή παροχής 350 kW. Από τη Hyundai αναφέρεται ότι σε μια τέτοια περίπτωση, σε χρονικό διάστημα μόλις πέντε λεπτών της ώρας, θα μπορούν να γεμίσουν με ενέργεια η οποία να επαρκεί για να κινήσει το όχημα για μια απόσταση 100 χλμ.


[There are no radio stations in the database]