Το σημερινό αστυνομικό δελτίο με την Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

29 Ιουλίου 2022

Στην εκπομπή “Εδώ στα Δυτικά” με τον Αναστάση Ατζάμπο, για τις νέες εξελίξεις της επικαιρότητας στο αστυνομικό δελτίο, μίλησε η Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη στο planetwebradio.gr

Γυναίκα έπεσε από τη γέφυρα κοντά στον ΗΣΑΠ Άνω Πατήσια

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση απεγκλωβισμού της γυναίκας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ τα δρομολόγια έχουν διακοπεί.

Συγκεκριμένα 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα επιχειρούν. Η γυναίκα είναι νεκρή.

Οι Αρχές που βρίσκονται στο σημείο εξετάζουν τις συνθήκες της πτώσης που οδήγησε στον θάνατό της ενώ γίνεται προσπάθεια ώστε να ταυτοποιηθεί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν σταματήσει τα δρομολόγια και συγκεκριμένα η γραμμή 1 διεξάγει δρομολόγια στα τμήματα Πειραιάς – Αττική και Νέα Ιωνία – Κηφισιά.

Μενίδι: Αφγανός συνελήφθη από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. για εμπρησμό

Στα χέρια της Ελληνικής Αστυνομίας αλλά και των αρμοδίων δικαστικών αρχών βρίσκεται ένας άντρας από το Αφγανιστάν ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό.

Ειδικότερα όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του https://synenas.gr/ το βράδυ της περασμένης Τετάρτης γύρω στις 23:40 αστυνομικοί που υπηρετούν στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής έλαβαν σήμα από το κέντρο της άμεσης δράσης ότι έχει ξεσπάσει πυρκαγιά στο Μενίδι και συγκεκριμένα στην οδό Γιάννη Ρίτσου.

Λόγω των ισχυρών ανέμων η φωτιά λάμβανε μεγάλες διαστάσεις και έτσι κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στο σημείο κατέφθασαν τρία οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος από τον 6ο πυροσβεστικό σταθμό και σε χρόνο ντε-τε οι πυροσβέστες περιόρισαν τη φωτιά, η οποία απειλούσε σπίτια.

Παρόλη την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε το έμπειρο μάτι των αστυνομικών εντόπισε έναν άνδρα ο οποίος ήταν κρυμμένος πίσω από κάτι χόρτα. Οι ένστολοι τον πλησίασαν και διαπίστωσαν πως πρόκειται για αλλοδαπό χρήστη ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα χρήστη ηρωίνης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής ο 34χρονος αφγανός έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα και στη συνέχεια χάθηκε από το οπτικό τους πεδίο. Ωστόσο μόλις αντίκρισαν τις πρώτες φλόγες ειδοποίησαν την αστυνομία, το 100.

Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών όπου και αναγνωρίστηκε από τους δύο μάρτυρες, οι οποίοι κατέθεσαν και εναντίον του.

Απόρριψη αιτήματος Γ. Μιχαηλίδη – Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Το συμβούλιο εφετών Λαμίας απέρριψε την έφεση που άσκησε ο έγκλειστος στις φυλακές μαλανδρίνου και νοσηλευόμενος στο Γενικό νοσοκομείο Λαμίας Γιάννης Μιχαηλίδης κατά την απόφαση του συμβουλίου πλημμελειοδικών Άμφισσας που του αρνήθηκε την υπό όρους αποφυλάκιση του.

Το συμβούλιο συνεδρίασε εξετάζοντας μεταξύ άλλων αιτημάτων και αυτό του Γιάννη Μιχαηλίδη. Ο Μιχαηλίδης έχοντας εκτίσει τα 3/5 της αρχικής ποινής του αιτήθηκε την νιφόρος αποφυλάκισή του ζητώντας όπως ανέφερε σε μεταγενέστερο μήνυμα του να ζήσει πλέον ελεύθερος χωρίς κυνηγητό.

Οι δικαστές με το σκεπτικό ότι ο απεργός πείνας δείχνει προσχηματικά καλή διαγωγή και έχει σταθερή ροπή προς το έγκλημα με στοιχεία έντονης αντικοινωνικής συμπεριφοράς απέρριψαν το αίτημα του.

Σύμφωνα με τον προσωπικό του γιατρό αλλά και τους συνηγόρους του ο 34χρονος κρατούμενος διατρέχει πλέον άμεσο κίνδυνο, καθώς έχει χάσει περισσότερο από το 25% του βάρους του οι βλάβες σε ζωτικά όργανα έχουν ξεκινήσει ενώ ανά πάσα στιγμή ενδέχεται να πέσει σε υπογλυκαιμικο κώμα.

Το απόγευμα της χθεσινής ημέρας σημειώθηκε ένταση στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης και πορείας για τον απεργό.

Σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν αρκετοί διαδηλωτές μπήκαν σε γνωστό εμπορικό κατάστημα με ρόπαλα και έσπασαν τις τζαμαρίες, έσπασαν 3 ΑΤΜ τραπεζών αλλά προκάλεσαν και ζημιές σε ένα αυτοκίνητο, ενώ λίγη ώρα αργότερα έγιναν και προσαγωγές.

Από την άλλη κυκλοφορούν αρκετά βίντεο με περιστατικά αστυνομικής βίας τα οποία έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης από πλευρά του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν προκαλέσει τα νέα κρούσματα τα οποία προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της πορείας των αντιεξουσιαστών.

Πολίτης βρήκε χειροβομβίδα σε παιδικό σταθμό στο Γαλαξίδι

Ένας διερχόμενος πολίτης ο οποίος περπατούσε στην περιοχή του Γαλαξιδίου πάγωσε όταν αντίκρισε μία χειροβομβίδα πεσμένη στο δρόμο και μάλιστα δίπλα σε παιδικό σταθμό.

Όπως είναι φυσικό κάλεσε την αστυνομία όπου αστυνομικοί λαμβάνοντας όλα τα μέτρα ασφαλείας απομάκρυναν τα παιδιά αλλά και τους εργαζόμενους προκειμένου να μην πλησιάσει κανείς στο σημείο.

Λίγο αργότερα κλήθηκε ειδικό κλιμάκιο πυροτεχνουργών του στρατού οι οποίοι έφτασαν και παρέλαβαν τη χειροβομβίδα, η οποία οπως αποκαλύφθηκε ήταν παλιά και οξειδωμένη και πιθανότητα προερχόταν από την εποχή του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου. Οι ειδικοί την εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη σε ασφαλές απόμακρο σημείο.


[There are no radio stations in the database]