Σίδνεϊ: Αδελφές που βρέθηκαν νεκρές «το είχαν σκάσει από τη Σαουδική Αραβία και είχαν αποκηρύξει το Ισλάμ»

29 Ιουλίου 2022

«Απέδρασαν» από τους δικούς τους το 2017 και άλλαξαν τα ονόματά τους – Οι σοροί τους βρέθηκαν σε κατάσταση προχωρημένης σήψης στο διαμέρισμά τους

saudi_aravia_aderfes_xr

Μυστήριο παραμένει για τις αυστραλιανές Αρχές ο θάνατος δύο νεαρών αδελφών με καταγωγή από τη Σαουδική Αραβία, οι σοροί των οποίων βρέθηκαν σε προχωρημένη αποσύνθεση μέσα στο διαμέρισμα όπου διέμεναν τα τελευταία χρόνια, στο Σίδνεϊ.

Η 24χρονη Έσρα Αμπντουλά Αλσελί και η 23χρονη Αμαάλ Αμπντουλά Αλσελί βρέθηκαν νεκρές τον περασμένο μήνα μέσα σε ξεχωριστά δωμάτια του διαμερίσματός τους στην περιοχή Καντερμπέρι στο νοτιοδυτικό Σίδνεϊ, από αστυνομικούς που ήθελαν να ελέγξουν εάν τα δύο κορίτσια (που είχαν καιρό να φανούν στη γειτονιά και η αλληλογραφία τους είχε μαζευτεί μπροστά από την πόρτα τους) ήταν καλά στην υγεία τους.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι, όταν βρέθηκαν οι δυο σοροί μέσα στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου στις 7 Ιουνίου σε κατάσταση προχωρημένης σήψης, οι κοπέλες ήταν ήδη νεκρές για περίπου έναν μήνα. Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Daily Mail, οι ιατροδικαστές δεν έχουν καταφέρει να προσδιορίσουν την αιτία θανάτου τους: στις σορούς δεν βρέθηκαν σημάδια τραυματισμού, ενώ ούτε στο διαμέρισμα υπήρχαν ίχνη διάρρηξης.

Μετά από αρκετές εβδομάδες ερευνών που δεν κατέληξαν πουθενά, οι τοπικές Αρχές απηύθυναν έκκληση την περασμένη Τετάρτη στο κοινό για πληροφορίες σχετικά με τα δυο κορίτσια, που οι Αρχές θεωρούν ότι πέθαναν υπό ύποπτες συνθήκες. «Ζητάμε πληροφορίες επειδή δεν ξέρουμε πολλά για τις κοπέλες. Η έρευνά μας συνεχίζεται και, κατόπιν συνεννόησης με τον ιατροδικαστή, αποφασίσαμε να κοινοποιήσουμε τα ονόματά τους», ανέφερε η Επιθεωρητής Κλόντια Όλκροφτ που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Σύμφωνα με την ίδια, οι Αρχές έχουν μιλήσει προς το παρόν μόνο με δύο άτομα που ήξεραν σε προσωπικό επίπεδο τις αδελφές, οι οποίες φαίνεται πως δεν είχαν πολλές κοινωνικές επαφές.

Το είχαν σκάσει από την πατρίδα τους και είχαν απαρνηθεί το Ισλάμ

Αφού κοινοποιήθηκαν τα ονόματα των δυο αδελφών, ειδησεογραφικοί ιστότοπο από την Υεμένη μετέδωσαν πως τα δύο κορίτσια το είχαν σκάσει από τη Σαουδική Αραβία πριν από μια πενταετία, εξαιτίας της ταραχώδους σχέσης με τους γονείς τους.

Ειδικότερα, η Έσρα και η Αμαάλ φέρονται να «απέδρασαν» από την πατρίδα τους κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών το 2017, και να ταξίδεψαν στο Σίδνεϊ, μέσω Χονγκ Κονγκ, έχοντας μαζί τους 5.000 δολάρια σε μετρητά.

Σύμφωνα με τα Ana Yemenyi και Tomorrow’s Yemen, οι αδελφές άλλαξαν τα ονόματά τους μόλις έφτασαν στη νέα τους πατρίδα, από «Ρεέμ» και «Ραγουάν» Αλ Σαλί σε «Εσρα» και «Αμαάλ» Αλσελί. Επίσης αποκήρυξαν την μέχρι τότε θρησκεία τους, το Ισλάμ, και έγιναν άθεες.

Τοπικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο αδελφός των κοριτσιών προτίθεται να στείλει ένα δημόσιο μήνυμα ζητώντας από όποιον γνωρίζει κάτι για την υπόθεση – ή ενδεχομένως από τον δολοφόνο τους – να παρουσιαστεί και να πει την αλήθεια. Οι υπόλοιποι συγγενείς δεν έχουν κάνει κάποια δήλωση.

Το Προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στο Σίδνεϊ συλλυπήθηκε με δήλωσή του την οικογένεια των νεαρών γυναικών, που πιστεύεται ότι έχει «υψηλές διασυνδέσεις».

Παρά τα δημοσιεύματα πάντως, η Αστυνομίας της Νέας Νότιας Ουαλίας λέει ότι η οικογένεια συνεργάζεται με τους ερευνητές και ότι «δεν έχουν λόγο» να πιστεύουν ότι οι αδελφές Αλσελί το έσκασαν από την πατρίδα τους.

Η ζωή των δύο αδελφών στο Σίδνεϊ

Η αστυνομία δεν γνωρίζει τι δουλειά έκαναν οι δυο αδελφές στη νέα τους ζωή στο Σίδνεϊ. Οδηγούσαν ένα μαύρο BMW coupe, που συνήθως κοστίζει πάνω από 38.000 δολάρια και ζούσαν σε ένα μοντέρνο διαμέρισμα δυο υπνοδωματίων, με νοίκι 490 δολάρια την εβδομάδα.

Το 2018, η Άσρα είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον ενός 28χρονου άνδρα, αλλά το θέμα διευθετήθηκε στο δικαστήριο την επόμενη χρονιά και οι λεπτομέρειες της υπόθεσης παραμένουν άγνωστες.

Στα τέλη του 2021, ένας άγνωστος χάραξε με κλειδί το αμάξι των δυο αδελφών. Δεν έχει εξακριβωθεί εάν πρόκειται για σύμπτωση ή εάν ο βανδαλισμός συνδεόταν με το παρελθόν τους ή κάποιον εχθρό που μπορεί να είχαν.

Οι κοπέλες πήγαιναν συχνά σε κοντινή καφετέρια, με τους υπαλλήλους εκεί να τις χαρακτηρίζουν «κεφάτες» και ευγενικές. Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι, αν και απαντούσαν πρόθυμα σε ερωτήσεις, σπάνια ξεκινούσαν οι ίδιες κάποια συζήτηση.


[There are no radio stations in the database]