Μενίδι: Αφγανός χρήστης ναρκωτικών ουσιών συνελήφθη για εμπρησμό

29 Ιουλίου 2022

Στα «χέρια» της Ελληνικής Αστυνομίας και των αρμόδιων δικαστικών Αρχών βρίσκεται ένας άνδρας Αφγανικής καταγωγήςο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό.

Αποκλειστικό Ρεπορτάζ Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του https://synenas.gr/, το βράδυ της Τετάρτης, αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής, έλαβαν σήμα από το κέντρο της Άμεσης Δράσης για πυρκαγιά στην οδό Γ. Ρίτσου, στο Μενίδι.

Στις 23:40 οι άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. έσπευσαν στο σημείο όπου βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια μεγάλη πυρκαγιά, η οποία έκαιγε θαμνώδη έκταση μεταξύ του καταυλισμού των Ρομά, Αυλίδα – Αττικής Οδού και ευρύτερης κατοικημένης περιοχής.

Λόγω των ισχυρών ανέμων, η φωτιά λάμβανε μεγάλες διαστάσεις και κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Στην οδό Γ. Ρίτσου, κατέφθασαν 3 οχήματα του πυροσβεστικού σώματος από τον 6ο Πυροσβεστικό Σταθμό και σε χρόνο ντε-τε οι πυροσβέστες περιόρισαν τη φωτιά, η οποία απειλούσε σπίτια.

Χάρη στα γρήγορα αντανακλαστικά των μάχιμων πυροσβεστών δεν χρειάστηκε να εκκενωθεί ο οικισμός.

Παρόλη την αποπνικτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε, το «αετίσιο» μάτι των αστυνομικών εντόπισε έναν άνδρα κρυμμένο πίσω από κάτι χόρτα. Οι ένστολοι τον πλησίασαν και διαπίστωσαν πως πρόκειται για αλλοδαπό χρήστη ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα χρήστη ηρωίνης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, ο 34χρονος Αφγανός έβαλε φωτιά σε ξερά χόρτα και στην συνέχεια χάθηκε από το οπτικό τους πεδίο. Ωστόσο, μόλις αντίκρυσαν τις πρώτες φλόγες, ειδοποίησαν το 100. Ο δράστης συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών, όπου και αναγνωρίστηκε. Ο φερόμενος δράστης δεν ομολόγησε την πράξη του. Εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό από πρόθεση και θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Aξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με αστυνομικές πηγές υπάρχουν επώνυμες καταγγελίες πολιτών για συγκεκριμένα οχήματα, τα οποία πηγαίνουν σε απόμερες περιοχές με πυκνή βλάστηση ή ξερά χόρτα και αποπειρώνται να προξενήσουν πυρκαγιές.

πηγή:https://synenas.gr/


[There are no radio stations in the database]