Βαγγέλης Κακουριώτης: Ο Pop Star που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά

29 Ιουλίου 2022

Γυρίζουμε στο 2013, όπου ένας έφηβος παίρνει την απόφαση να δηλώσει συμμετοχή στο μουσικό διαγωνισμό της Amita Motion και επιλέχθηκε από τους Playmen μαζί με τον Άρη Μακρή και τον Jimmy Jian. O 17χρόνος τότε Βαγγέλης Κακουριώτης γίνεται μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, ένας Justin Bieber της Ελλάδας.

Ποιος είναι όμως ο νεαρός pop καλλιτέχνης που έκλεψε τις καρδιές των κοριτσιών με το χαμόγελο του;

  • Έχει γενέθλια στις 19 Ιουλίου (καρκινάκι δηλαδή). Μεγάλωσε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στους Αμπελοκήπους.
  • Όταν οι Boys and Noise διαλύθηκαν εκείνος ξεκίνησε την solo καριέρα του.
  • Ο πατέρας του είναι μουσικός και έτσι είχε το μικρόβιο από μικρή ηλικία καθώς έγραφε μουσική από πιτσιρικάς
  • Έχει τελειώσει τις σπουδές του στην μουσική τεχνολογία/ηχοληψία. Παράλληλα έχει κάνει και μαθήματα υποκριτικής.
  • Το πρώτο τραγούδι σε δικούς του στίχους και μουσική που κυκλοφόρησε είναι το <<Να μ’ αγαπάς>>
  • Έχει δηλώσει πως θέλει κάποια στιγμή να πάει στην Eurovision με την Ελλάδα ή και την Κύπρο.
  • Ήταν ο μεγάλος νικητής του έκτου κύκλου του Dancing with the stars (2018), με ντάμα και δασκάλα του τη Νικολέττα Μαυρίδη.
  • Ανήκει στο δυναμικό της Panik Records.
  • Έχει πάρει μέρος στο μιούζικαλ Hairspray το 2019 ενώ ένα χρόνο μετά πρωταγωνιστεί στην παράσταση ‘Διάλεξε΄ στο Θερινό Θέατρο Λαμπέτη.

  • Μικρός ήθελε να γίνει Batman.
  • Μια αγαπημένη του καθημερινή συνήθεια είναι ο πρωινός καφές.
  • Φέτος ήταν για 4η χρονιά δίπλα στον Νίκο Βέρτη
  • Έχει άπειρες fans που τον λατρεύουν και είναι από την αρχή δίπλα του #vkators

Οι fans του αποκαλούνται Vkators (έχει κάνει, μάλιστα, κι ένα τατουάζ στο μπράτσο του με αυτή την ονομασία, για να τους δείξει την αγάπη του) ή πριγκίπισσες και είναι τόσο φανατικές, που δεν διστάζουν να αφιερώνουν τους λογαριασμούς τους στα social media σ’ εκείνον, να τα γεμίζουν φωτογραφίες του σαν να είναι ο τοίχος του δωματίου τους, να τον παρακαλούν να ανεβάσει μια νέα φωτογραφία στο Instagram και να δηλώνουν με status updates ότι θα πεθάνουν, αν δεν επικοινωνήσουν με κάποιον τρόπο μαζί του ή αν δεν πάει στην πόλη τους για live. Τα περιοδικά τον έχουν χρίσει το νεαρότερο sex symbol. Πώς διαχειρίζεται τέτοια επιτυχία ένα αγόρι μόλις 20 χρονών, που άρχισε να βιώνει το stardom στην εφηβεία του; Ζει στην πόλη του, όπως ένα αγόρι της ηλικίας του;

«Με περίμεναν στο σχόλασμα και με συνόδευαν μέχρι το σπίτι. Μεγαλώσαμε μαζί με τους fans μου.»

«Ο θαυμασμός του κόσμου μπήκε στη ζωή μου κι έγινε κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Μου αρέσει να γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους, να μοιράζω χαμόγελα, αυτό με κάνει να νιώθω καλά. Μου δίνει την ενέργεια να συνεχίσω να κάνω αυτό που αγαπάω και να μπορώ, μέσα από τη δουλειά μου, να τους στέλνω ένα σημαντικό μέρος της αγάπης που μου δίνουν. Δεν κάνω κάτι που με βασανίζει, κάνω κάτι που αγαπάω» είχε αναφέρει σε συνέντευξη του.

Ποια είναι η πιο ακραία αντίδραση από fan σε live του;

Είχε πει μία συνέντευξη στην εκπομπή “Mega Καλημέρα”, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε μερικές από τις πιο ακραίες εκδηλώσεις αγάπης που έχει δεχτεί από τις θαυμάστριές του, ενώ μία συγκεκριμένη φαίνεται να έχει “χαραχτεί” ανεξίτηλα στη μνήμη του. Πιο συγκεκριμένα, μία φορά μία (φανατική λογικά) θαυμάστριά του πέταξε στη σκηνή το… σουτιέν της!

Ο Βαγγέλης Κακουριώτης δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής:

“Στις συναυλίες μού πετάνε κουκλάκια. Απέφυγα το πρώτο μια φορά και μού ήρθε ένα άλλο. Μού έχουν πετάξει και εσώρουχο, ένα σουτιέν. Kρατάω όλα τα δώρα που μου πετάνε στη σκηνή. Κρατούσα το σουτιέν χωρίς να ξέρω τι είναι”.

Παράλληλα, είναι στο πλευρό του Νίκου Βέρτη στο μουσικό σχήμα «YTON» ο οποίος συνεχίζει τις επιτυχημένες του εμφανίσεις, χαρίζοντας αγαπημένες μουσικές επιτυχίες.

Η συνεργασία με τον Φοίβο

“Τα τραγούδια του Φοίβου ξεχωρίζουν πάντα, έχουν κάτι ιδιαίτερο, είναι… Φοίβος! Χαίρομαι που συμβαίνει αυτή η συνεργασία, αποτελεί για μένα ένα σημαντικό κομμάτι στη δισκογραφική μου πορεία. Το «Παιδί Από Σπίτι», σε μουσική και στίχους του Φοίβου, κυκλοφορεί από την εταιρεία μου την Panik Records και χαίρομαι που ο κόσμος το έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή”, είχε πει ο Βαγγέλης Κακουριώτης σε συνέντευξη του.

Το τελευταίο του album κυκλοφόρησε τον περασμένο Φεβρουάριο με τίτλο «ΕΣΥ»

Ο Βαγγέλης Κακουριώτης μοιράστηκε μαζί μας τη νέα του δισκογραφική δουλειά, ένα μοναδικό EP με τίτλο «Εσύ», που περιλαμβάνει 4 ξεχωριστά τραγούδια!

Στο «Εσύ» ξεδιπλώνει για ακόμα μία φορά το πολυδιάστατο ταλέντο του, «μαγεύοντάς» μας με τέσσερα τραγούδια διαφορετικού μουσικού ύφους και στυλ.

Στο tracklist περιλαμβάνονται το δυναμικό single «Έχω Δικό Μου Θεό» και η επανεκτέλεση της επιτυχίας του 2007 «Το Σ’ Αγαπώ», δύο τραγούδια που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, αγαπηθεί από το κοινό και ξεχωρίσει στις ραδιοφωνικές συχνότητες, καθώς και δύο ακυκλοφόρητα τραγούδια, η ερωτική μπαλάντα «Εσύ» και το up-tempo «Siciliana».

Γίνεται να μην τρελαθείς με τέτοιο παιδί;


[There are no radio stations in the database]