Φωτιά στη Δαδιά: Έντονη ομίχλη στην περιοχή – Συνεχίζουν να επιχειρούν τα εναέρια μέσα

27 Ιουλίου 2022

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στο μέτωπο της φωτιάς στον Έβρο, καθώς η φωτιά στο δάσος της Δαδιάς έχει περιοριστεί στο νοτιοδυτικό μέτωπο και έχει απομακρυνθεί από τα σπίτια. Παρ’ολ’αυτά το δάσος της Δαδιάς εξακολουθεί να κινδυνεύει.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση οι αντιπυρικές ζώνες στην περιοχή της φωτιάς στον Έβρο έχουν λειτουργήσει, καθώς τα χωματουργικά έργα έχουν αποδώσει.

Επιχειρώντας καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης απέτρεψαν τη δημιουργία νέων πύρινων μετώπων σε μία έκταση χιλιάδων στρεμμάτων, στην οποία την Τρίτη, λόγω των εναλλαγών της κατεύθυνσης του ανέμου, προκαλούνταν διάσπαρτες κηλιδώσεις.

Ωστόσο, εξαιτίας των θερμοκρασιών έχει δημιουργηθεί έντονη ομίχλη στην περιοχή, προκαλώντας προβλήματα ορατότητας.

Τονίζεται πως από το πρωί έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού 6 ελικόπτερα της πυροσβεστικής.

Τις επόμενες ώρες αναμένεται να βελτιωθεί η ορατότητα και έτσι να ενταθούν οι ρίψεις νερού.

Τόσο η πυροσβεστική όσο και οι κάτοικοι της περιοχής αναμένουν πως η φωτιά θα καταφέρουν να οριοθετήσουν τη φωτιά τις επόμενες ώρες.

Σύμφωνα με τον εκτελώντα καθήκοντα διευθυντή Δασών, Πέτρο Ανθόπουλο, τα πεζοπόρα τμήματα περιόρισαν σημαντικά τη φωτιά που κατευθύνονταν βόρεια από τις κεραίες της ΕΡΤ, περιοχή στην οποία βρίσκεται και η αποικία του Μαυρόγυπα.

Σήμερα, με το πρώτο φως της ημέρας, οι δασικές υπηρεσίες σχεδιάζουν τη διάνοιξη νέων αντιπυρικών ζωνών δυτικά του θηροφυλακίου της Λευκίμμης.

Σε συνεργασία με τον στρατό και την Πυροσβεστική Υπηρεσία απομακρύνεται η βλάστηση, καθαρίζονται οι ζώνες με μηχανήματα βαρέως τύπου σε μία προσπάθεια περικύκλωσης του πύρινου μετώπου με αντιπυρικές, οι οποίες θα ανασχέσουν την περαιτέρω εξάπλωση της πυρκαγιάς επικουρώντας ταυτόχρονα στο έργο των δυνάμεων κατάσβεσης.


[There are no radio stations in the database]