Το αστυνομικό δελτίο (25/7) με την Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη

26 Ιουλίου 2022

Στην εκπομπή “Εδώ στα Δυτικά” με τον Αναστάση Ατζάμπο, για τις νέες εξελίξεις της επικαιρότητας στο αστυνομικό δελτίο, μίλησε η Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη στο planetwebradio.gr 

Αρκετά είναι τα μέτωπα πυρκαγιών σε όλη την Ελλάδα που έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική. Οι μεγαλύτερες μάχες αυτή τη στιγμή δίνονται στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς, στη Λέσβο και στα Κρέστενα Ηλείας.

Φωτιά Δαδιά Έβρου

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζει η πυρκαγιά στη Δαδιά. Ειδικότερα η φωτιά φαίνεται να έχει περιοριστεί στα βορειοανατολικά προς Λυκόφως, στα βορειοδυτικα προς Δαδιά και στα δυτικά.
Το πρόβλημα παραμένει, ωστόσο, νοτιοδυτικά στο πυκνό δάσος. Τα εναέρια που κινητοποιήθηκαν είναι δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα ωστόσο δεν μπορούν να επιχειρήσουν λόγω καιρού.

Σε ό,τι αφορά την περιφερειακή ενότητα Λέσβο, σε εξέλιξη βρίσκεται μια πολύ επικίνδυνή πυρκαγιά, η οποία είχε ως σημείο έναρξης την περιοχή Καστρί. Εκεί επιχειρούν 81 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 20 υδροφόρα οχήματα, ενώ συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες από την τοπική αυτοδιοίκηση. Επιχειρούν από αέρος 7 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά. Επί τόπου επιχειρούν 159 πυροσβέστες με 59 οχήματα και επτά ομάδες πεζοπόρο τμήμα, ενώ από το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τέσσερα ελικόπτερα. Η πυρκαγιά κινείται νότια νοτιοανατολικά προς Σμέρνα και Γρύλλο, και Σκιλλουντία σε τρεις γλώσσες.

Σχετικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή, δεν δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστών, αφού οι άνεμοι που πνέουν δεν έχουν μεγάλη ένταση.

Πυρκαγιά στα Άνω Λιόσια – Κάηκε η Ζωφριά με το ποικιλόμορφο βιότοπο

Χθες το πρωί, μια ακόμη μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Ποικίλο Όρος στη Ζωφριά, στα Άνω Λιόσια του Δήμου Φυλής.

Για την κατάσβεση χρειάστηκε να κάνουν ρίψεις δύο Canadair CL215 και δύο Air Tractors, που είναι σε περιπολία στα Μέγαρα και στο Σούνιο, ενώ συνδράμει και ένα Erickson. Παράλληλα, επιχείρησαν πυροσβεστικά περιπολικά, ενα πεζοπόρο τμήμα και μια ΕΜΟΔΕ. Η φωτιά δεν πήρε έκταση λόγω της ακαριαίας επέμβασης της πυροσβεστικής και με εναέρια μέσα και λίγο πριν τις 12 τέθηκε υπό έλεγχο.

Βίντεο – Ντοκουμέντο δείχνει εμπρηστή στον Ασπρόπυργο

Βίντεο ντοκουμέντο φέρνει το ΟΡΕΝ στο φως της δημοσιότητας, στο οποίο φαίνεται η δράση εμπρηστή στον Ασπρόπυργο Αττικής. Σπίτια και πολίτες κινδύνευσαν καθώς σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται το όρος Αιγάλεω και δασική περιοχή. Κάτοικοι μάλιστα καταγγέλλουν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται αντιμέτωποι με την πύρινη απειλή.

Κάμερα ασφαλείας στην “καρδιά” της Δυτικής Αττικής συλλαμβάνει έναν μαυροντυμένο άνδρα τη στιγμή που ανάβει μια μεγάλη φωτιά ανάμεσα σε σπίτια. Για ξεκάθαρο εμπρησμό κάνουν λόγο οι κάτοικοι της περιοχής.


[There are no radio stations in the database]