Τετραθέσιο supercar από την Czinger

26 Ιουλίου 2022

Η καλιφορνέζικη Czinger που έχει κλέψει τις εντυπώσεις με το εντυπωσιακό και προηγμένο τεχνολογικά Extreme 21C ανακοίνωσε πως ετοιμάζει και ένα τετραθέσιο μοντέλο.

Czinger_supercar

Την ανακοίνωση για το νέο τετραθέσιο μοντέλο έκανε στο Goodwood Festival of Speed ο διευθύνων σύμβουλος της Czimger, Kevin Czinger χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει λεπτομέρειες για το νέο αυτοκίνητο της εταιρίας από την Καλιφόρνια. Η δήλωση θα είναι «φθηνότερο» από το Extreme 21C των 2 εκατομμυρίων δολαρίων, φυσικά δεν σημαίνει πως θα είναι κάτι προσιτό στο ευρύ κοινό και ίσως θα μπορούσε να είναι αντίπαλος του Koenigsegg Gemera.
«Σε λίγες εβδομάδες θα παρουσιάσουμε το επόμενο μοντέλο μας», είπε ο Kevin Czinger και πρόσθεσε: «Θα είναι τετραθέσιο και λίγο μεγαλύτερο από το 21C.»

Στόχος της Czinger είναι η διατήρηση του προηγμένου τεχνολογικού προφίλ με το οποίο η εταιρία συστήθηκε στο κοινό το 2019. «Θέλουμε να κατασκευάζουμε αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων με μικρή παραγωγή, ώστε να μπορούμε πάντα να προσφέρουμε τις τελευταίες εξελίξεις», δήλωσε ο ιδρυτής της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μέχρι το τέλος της δεκαετίας, το 2030, η Czinger θα έχει μία γκάμα με έξι ή επτά διαφορετικά μοντέλα, καθένα από τα οποία θα είναι πολύ διαφορετικό και θα ορίζει μια ελαφρώς διαφορετική κατηγορία. Παραμένει ασαφές εάν τα μελλοντικά μοντέλα της Czinger θα είναι τόσο εστιασμένα στις επιδόσεις όσο το 21C. Αυτό το μοντέλο τροφοδοτείται από έναν V8 επίπεδου στροφάλου 2,88 λίτρων που γυρίζει στις 11.000 σ.α.λ. και συνδυάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες. Αποδίδει συνδυαστικά 1.233 ίππους, αρκετούς για να κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 1,9 δευτερόλεπτα και να έχει τελική ταχύτητα 431 χλμ./ώρα.


[There are no radio stations in the database]