Φωτιά στον Έβρο: Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες – Κινδυνεύει το Εθνικό Πάρκο της Δαδιάς

22 Ιουλίου 2022

Φωτιά στον Έβρο: Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε περίπου στις 14.30 στην περιοχή του φράγματος της Λύρας Σουφλίου. Οι δυνάμεις ενισχύθηκαν εκ νέου το πρωί της Παρασκευής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν πλέον επιχειρούν 291 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα, ένα εκ των οποίων συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ε.Σ. και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Η κατάσταση φέρεται να έχει βελτιωθεί το πρωί της Παρασκευής, καθώς οι άνεμοι είναι σημαντικά ασθενέστεροι. Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ Κώστας Σταματάκης από τις 3 τα ξημερώματα το χωριό Δαδιά δεν έχει ηλεκτροδότηση.

Άλλωστε, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, οι Ένοπλες δυνάμεις συνέβαλαν χθες στην επιχείρηση κατάσβεσης, με 4 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL, δύο CL-415 και 3 Προωθητές Γαιών. Οι στρατιωτικές δυνάμεις αναμένεται να συνεχίσουν την προσπάθεια στο πλευρό των πυροσβεστών.

Αν και η φωτιά έφτασε μέχρι το Δάσος της Δαδιάς, στις τελευταίες τους ενημερώσεις, οι αρμόδιοι ανέφεραν πως δεν είναι σε άμεσο κίνδυνο το Εθνικό Πάρκο, όμως οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν να αντιμετωπίσουν τις συνεχείς εναλλαγές του ανέμου, κάτι που κάνει την πυρκαγιά απρόβλεπτη και ανεξέλεγκτη.

Μιλώντας νωρίτερα χθες στο GRTimes.gr, ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, δήλωνε ότι «η φωτιά είναι μεγάλη και η κατάσβεσή της παραμένει μέχρι αυτή την ώρα μια δύσκολη υπόθεση. Επιχειρούν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής, όμως ακόμη δεν έχουν καταφέρει να την ελέγξουν».


[There are no radio stations in the database]