Φωτιά στην Πεντέλη: Με εγκαύματα μεταφέρθηκε σε κλινική το λυκόσκυλο που βρέθηκε αβοήθητο

22 Ιουλίου 2022

Με εκτεταμένα εγκαύματα σ όλο του το σώμα μεταφέρθηκε σε κτηνιατρική κλινική της λεωφ. Μαραθώνος, το σκουρόχρωμο λυκόσκυλο, το οποίο βρέθηκε να τριγυρνά μόνο του και αβοήθητο στην μεγάλη πυρκαγιά της Πεντέλης.

Οι φωτογραφίες του ταλαιπωρημένου ζώου με έντονα τα σημάδια της πυρκαγιάς πάνω του, έκαναν τον γύρω του διαδικτύου συγκινώντας τους φιλόζωους και όχι μόνο, που προσεύχονται να τα καταφέρει.

Το όμορφο ζώο βρίσκεται σε άσχημη κατάσταση και παλεύει για την ζωή του, με τους γιατρούς της κλινικής Vets4life, να του παρέχουν από χθες που βρέθηκε και μεταφέρθηκε στο κέντρο τους εντατική νοσηλεία.

skyli_fwtia_in__2_

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η Σταματίνα Σταματάκου δημοσιογράφος και διευθύντρια του «Zero Stray Academy» το ζώο βρίσκεται σε καλά χέρια:

«Δυστυχώς φέρει εκτεταμένα εγκαύματα σε όλου του σώμα. Είναι δύσκολα, γι αυτό βρίσκεται σε εντατική νοσηλεία. Κάνουμε όλοι προσπάθειες να ζήσει το σκυλί γιατί το αξίζει και πρέπει να τα καταφέρει. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε γι αυτό το πλάσμα, αλλά δεν είναι πάντα στο χέρι μας. Από την στιγμή που θα ξεπεράσει τον κάθε κίνδυνο θεωρώ πως στην κλινική θα μείνει για καιρό, δεν είναι κάτι εύκολο».

skyli_fwtia_in__3_

Το σκυλί εντοπίστηκε μετά από πολύωρο ψάξιμο χθες των ειδικών του Zero Stray Academy. Συγκεκριμένα το βρήκε ο αστυνομικός-κλινικός ψυχολόγος και καθηγητής του Zero Stray Academy, Βαγγέλης Δρίβας, σε συντονισμό με την Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς.

skyli_fwtia_in__1_

Ο κλινικός ψυχολόγος ανάρτησε και μια φωτογραφία με το ζώο κατά την περισυλλογή του και την μεταφορά του σε προστατευμένο περιβάλλον, όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έγινε η αξιολόγηση των εγκαυμάτων και της υγείας του.

πηγή:https://www.protothema.gr/


[There are no radio stations in the database]