Τζόκοβιτς: Μαζεύουν υπογραφές για να παίξει στο US Open

21 Ιουλίου 2022

Οι υποστηρικτές του Νόλε μαζεύουν υπογραφές για να πιέσουν τους Αμερικανούς να δεχτούν τον ανεμβολίαστο Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open

Περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει ηλεκτρονικά υπέρ της συμμετοχής του Νόβακ Τζόκοβιτς στο US Open.

Ο Σέρβος τενίστας που δεν έχει εμβολιαστεί κατά του Covid-19 βάσει όσων ισχύουν στις ΗΠΑ δεν μπορεί να πάρει βίζα για τη Νέα Υόρκη εκεί όπου στις 29 Αυγούστου θα ξεκινήσει το US Open.

O Νόλε έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται για κανένα λόγο να εμβολιαστεί και μετά από τις πιέσεις από τους ανθρώπους του Τραμπ υπέρ της συμμετοχής του στο US Open φαν του αποφάσισαν να μαζέψουν υπογραφές για να αλλάξουν την απόφαση των ΗΠΑ.

Το αίτημα που διενεργείται στο change.org, καλεί την Κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών και την Αμερικανική Ομοσπονδία Αντισφαίρισης (USTA) να επιτρέψουν στον Σέρβο να παίξει στο τελευταίο Grand Slam της σεζόν παρότι δεν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

«Δεν υπάρχει κανένας λόγος, σε αυτή τη φάση της πανδημίας, να μην επιτραπεί στον Τζόκοβιτς να παίξει στο US Open 2022. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ και η USTA πρέπει να δουλέψουν μαζί για να του επιτρέψουν να παίξει. Αν κάποιος ανεμβολίαστος Αμερικανός επιτρέπεται να παίξει, ο Τζόκοβιτς ως ένας από τους θρύλους του αθλήματος πρέπει να παίξει. Κάντο να συμβεί USTA» έγραψε ο χρήστης Padma Rajan που είναι επικεφαλής της κίνησης.

Πάντως η USTA πριν από λίγη ώρα έβγαλε τις λίστες συμμετοχής σε άνδρες και γυναίκες και είναι μέσα το όνομα του Τζόκοβιτς.


[There are no radio stations in the database]