Στα σκαριά το νέο ηλεκτρικό SUV της Porsche

21 Ιουλίου 2022

Η γερμανική εταιρεία μπαίνει για τα καλά στον χορό της ηλεκτροκίνησης, καθώς στα μελλοντικά της πλάνα περιλαμβάνεται και ένα νέο SUV.

Cayenne_1

Μπορεί η αγορά αυτοκινήτων στην ευρωπαϊκή αγορά να σημειώνει συνεχή πτωτική τάση, εντούτοις οι κατηγορίες των premium και σπορ μοντέλων δεν δείχνει να επηρεάζεται. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Porsche, η οποία ανακοίνωσε ότι μέσα στα επόμενα χρόνια θα παρουσιάσει ένα νέο αμιγώς ηλεκτρικό SUV, έχοντας ως στόχο να προσελκύσει νέους επενδυτές, καθώς προς το τέλος της χρονιάς θα βγει σε δημόσια προσφορά.

Η φίρμα από το Τσουφενχάουζεν αναμένει μεγάλη άνοδο στην κατηγορία των πολυτελών οχημάτων και έσοδα που θα αγγίξουν τα 38-39 δισ. ευρώ για ολόκληρο το 2022. Οι παραπάνω εκτιμήσεις βασίζονται στην γενικότερη τάση που υπάρχει για αύξηση της ζήτησης αυτοκινήτων της συγκεκριμένης κατηγορίας.

Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι θέλει να ανεβάσει το περιθώριο κέρδους από το 17-18% του 2022 στο 20% μέσα στα επόμενα χρόνια.

Για να πραγματοποιηθούν οι παραπάνω προβλέψεις, η Porsche μεταξύ άλλων, θα προσθέσει στην γκάμα της ένα νέο ηλεκτρικό SUV το οποίο θα τοποθετηθεί πάνω από την Cayenne.

Με αυτόν τον τρόπο η εταιρεία στοχεύει σε κατηγορίες με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, όπως είναι τα ηλεκτρικά. Ο μακροπρόθεσμος στόχος της Porsche είναι να παρέχει το 80% των αυτοκινήτων της ως ηλεκτρικά και να γίνει κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2030.


[There are no radio stations in the database]