Φωτιά: Aνθρώπινο τοίχος με μάνικες για να σωθεί το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης

20 Ιουλίου 2022

Αυτοθυσία και υπέρτατη προσπάθεια σε μια άνιση μάχη. Οι φλόγες από την πυρκαγιά στην Πεντέλη αγκάλιασαν το νοσοκομείο Παίδων από τη βόρεια πλευρά αλλά δεν κατάφεραν να το κάψουν.

Το μέτωπο ήταν τεράστιο και ανεξέλεγκτο ενώ οι φλόγες “έγλειψαν” τα κυπαρίσσια που βρίσκονται στο νοσοκομείο.


(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ /EUROKINISSI)

Η μεγάλη εκκένωση

Το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης εκκενώθηκε το βράδυ της Τρίτης (19.7.2022) με τους πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τη φωτιά καθόλη τη διάρκεια της νύχτας για να σώσουν το νοσοκομείο της περιοχής από τις φλόγες που το είχαν περικυκλώσει.

Η εικόνα ήταν εφιαλτική. Η φωτιά πέρασε σχεδόν μέσα από το προαύλιο του Νοσοκομείου κατακαίγοντας πεύκα και χαμηλή βλάστηση, ενώ η αγωνία κορυφώθηκε όταν οι φλόγες άρχισαν να ακουμπούν τους τοίχους του νοσοκομείου. Χάρη στην ηρωική προσπάθεια των πυροσβεστών και με τη βοήθεια των ανέμων που ξαφνικά άλλαξαν πορεία, το νοσοκομείο δεν τυλίχθηκε στις φλόγες.

(ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Αφού ο κίνδυνος προσωρινά απομακρύνθηκε, στο Νοσοκομείο στήθηκε στη συνέχεια -και καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας- μεγάλη επιχείρηση για τον καθαρισμό και την αποψίλωση από τα κλαδιά των πεύκων μιας μεγάλης δεξαμενής με 35 τόνους πετρελαίου που βρίσκεται στο προαύλιο του νοσοκομείου, καθώς και δύο δεξαμενών οξυγόνου.

Οι πυροσβέστες έστησαν ανθρώπινο τοίχος με μάνικες για να σωθεί το Παίδων Πεντέλης και αφού έκοψαν τα κλαδιά, παρέμειναν σκαρφαλωμένοι πάνω στις δεξαμενές με τις μάνικες στα χέρια όλη τη νύχτα, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα στην περίπτωση που το μέτωπο της πυρκαγιάς επιστρέψει.


[There are no radio stations in the database]