Βούλα Χαριλάου: Πέθανε η ηθοποιός που αποκαλούσαν «Βίβιαν Λι της Ελλάδας»

19 Ιουλίου 2022

Η «Βίβιαν Λι» της Ελλάδας έχει φύγει από τη ζωή εδώ και 20 ημέρες – «Δεν μας ειδοποίησε κανείς» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας στo Facebook

Ακόμη μία απώλεια μετρά ο καλιτεχνικός χώρος, αφού όπως έγινε γνωστό, έφυγε από τη ζωή η Βούλα Χαριλάου. Την είδηση μετέφεραν στα social media η θεατρική συγγραφέας Μάρω Μπουρδάκου και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Έγινε γνωστό πως πριν από 20 μέρες έφυγε από τη ζωή η παλιά αγαπημένη σπουδαία ηθοποιός Βούλα Χαριλάου χωρίς η οικογένειά της να το κάνει γνωστό ούτε καν στο ΣΕΗ», έγραψε η Μάρω Μπουρδάκου. στο Facebook.

Με δική του ανάρτηση από το προφίλ του, ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε ότι: «Έφυγε αυτό το κρυστάλλινο υπέροχο πλάσμα που ευτυχώς γνώρισα κι αγαπηθήκαμε. Η Βούλα Χαριλάου. Δεν μας ειδοποίησε κανείς εδώ και δύο εβδομάδες. Η Βούλα, η Βίβιαν Λη της Ελλάδας όπως χαρακτηριστικά την έλεγαν, ζούσε με τις αναμνήσεις της και θαύμαζε όλους τους νέους που τους παρακολουθούσε μόνο από την τηλεόραση. Είχε μια υπέροχη φωνή, ένα ευαίσθητο πλάσμα που αγάπησε κι αγαπήθηκε πολύ. θα την έχω πάντα στην καρδιά μου».

Ποια ήταν η Βούλα Χαριλάου

Η Βούλα Χαριλάου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1932 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κωστή Μιχαηλίδη για ένα χρόνο, πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και τραγούδι στο Εθνικό Ωδείο. Απέκτησε άδεια άσκησης επαγγέλματος ηθοποιού ως εξαιρετικό ταλέντο, όπως έγραψε η Μάρω Μπαρδάκου στην ίδια ανάρτηση.

Το 1961 στην ταινία «Εφιάλτης», στο καλύτερο ψυχολογικό θρίλερ noir τρόμου βασισμένο στο αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή και σε σκηνοθεσία Ερρίκου Ανδρέου, η Βούλα Χαριλάου στον πρωταγωνιστικό ρόλο της Άννας Μαργκό είχε παίξει μακράν τον καλύτερο ρόλο της καριέρας της σε ένα ρεσιτάλ υποκριτικής τέχνης. Ο «Εφιάλτης» θεωρείται από τα κορυφαία ψυχολογικά θρίλερ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου.

Εφιάλτης (1961)

Οι ταινίες όπου συμμετείχε

Αδίστακτοι (1965) [Βάνα]
Μάνα κάνε κουράγιο (1962)[Έλσα Θεμελή-Δέλιου]
Ήρθες αργά (1961)
Χωρίς μητέρα (1961)
Εφιάλτης (1961)
Άντρας είμαι και το κέφι μου θα κάνω (1960)[Νινέττα /Ντίνος Μαράς]
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960) [Νίνα]
Ο Θύμιος τάκανε θάλασσα (1959) [Λίζα Μωράλη]
Φτώχεια και αριστοκρατία / Στουρνάρα 288 (1959) [Χαρούλα]
4 νύφες 1 γαμπρός (1958) [Λόλα Προκόπη]
Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)
Χωρίς μητέρα (1961)


[There are no radio stations in the database]