Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις στην Φέριζα – Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά

15 Ιουλίου 2022

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα την Παρασκευή στην Φέριζα Σαρωνικού. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις, ενώ ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρουν στο σημείο. Συγκεκριμένα, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν κινητοποιηθεί 92 πυροσβέστες με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 22 οχήματα, 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Στις επιχειρήσεις συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Λόγω της πυρκαγιάς, στους κατοίκους εστάλη μήνυμα από το 112 προκειμένου να απομακρυνθούν προληπτικά από την περιοχή τους και να κατευθυνθούν στο Λαγονήσι. Συγκεκριμένα, το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στη Φέριζα εκκενώστε τώρα προς Λαγονήσι. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών.  

Με εντολή του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς. 

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ανάβυσσο

Λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στη Φέριζα Σαρωνικού, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας στην περιοχή της Αναβύσσου στους εξής δρόμους:

  • Στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστόδικου.
  • Στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα.
  • Στην επαρχιακή οδό Κερατέας-Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος με την επωνυμία «Το μαντρί».

[There are no radio stations in the database]