Αλεξανδρούπολη: Φόρτωσε 400 κιλά αχιβάδες από Τουρκία για να τις πουλήσει

15 Ιουλίου 2022

Η ποσότητα των οστράκων θα καταστραφεί όπως προβλέπει η νομοθεσία, ενώ κατασχέθηκε η λέμβος του δράστη που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης

Τα συνεχή «πήγαιν’- έλα» με βάρκα ενός 53χρονου προς τα τούρκικα παράλια, δεν πέρασαν απαρατήρητα από τους άνδρες της Ασφάλειας της λιμενικής αρχής Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι τον παρακολούθησαν από απόσταση και τον είδαν να φορτώνει ποσότητα οστράκων.

Στη συνέχεια, τα μετέφερε στην παραλία ”Άγιος Κυπριανός”, όπου οργανώθηκε επιχείρηση και συνελήφθη την στιγμή που ξεφόρτωνε το παράνομο φορτίο. Όπως διαπιστώθηκε, είχε σκοπό να ρίξει στην αγορά 26 σακιά με όστρακα του είδους ”αχιβάδα” συνολικού βάρους 397,4 κιλών, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων ήταν διαστάσεων 2,5 ως 3,5 εκατοστών, δηλαδή πολύ μικρότερα από το επιτρεπόμενο ελάχιστο μέγεθος των 4,5 εκατοστών και επικίνδυνα για κατανάλωση.

Ο 53χρονος δεν διέθετε έγγραφα που να αποδεικνύουν την προέλευση των οστράκων, ενώ δεν υπήρχε και η προβλεπόμενη επισήμανση. Έτσι, η ποσότητα των οστράκων θα καταστραφεί όπως προβλέπει η νομοθεσία, ενώ κατασχέθηκε η λέμβος του δράστη που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.


[There are no radio stations in the database]