Κατακραυγή για το κτηνώδες έθιμο σφαγής των δελφινιών στις νήσους Φερόε

13 Ιουλίου 2022

Διατάχθηκε επανεξέταση μετά την υποβολή αναφοράς στην κυβέρνηση με περίπου 1,3 εκατομμύρια υπογραφές που ζητούσαν την απαγόρευση του παραδοσιακού κυνηγιού.

Οι Νήσοι Faroe συμφώνησαν να περιορίσουν το αμφιλεγόμενο ετήσιο κυνήγι δελφινιών, αφού η περσινή σφαγή προκάλεσε τεράστια κατακραυγή από ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων.
Η νησιωτική χώρα του Βόρειου Ατλαντικού δήλωσε ότι θα περιορίσει προσωρινά το ετήσιο «άλεσμα», γνωστό ως «Grindadráp», σε 500 ζώα.

Η απόφαση ελήφθη αφού διατάχθηκε επανεξέταση τον Φεβρουάριο, ως απάντηση στον σάλο.
Η παράδοση του κυνηγιού θαλάσσιων θηλαστικών, όπου οι κυνηγοί περικυκλώνουν δελφίνια ή φάλαινες με ένα ευρύ ημικύκλιο από ψαρόβαρκες και τα οδηγούν σε έναν ρηχό κόλπο όπου βρίσκονται στην παραλία, εφαρμόζεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Ωστόσο, η περσινή εκδήλωση, η οποία οδήγησε στη δολοφονία περισσότερων από 1.428 δελφινιών λευκής όψης, είχε επικριθεί αυστηρά από ντόπιους και ομάδες που εμπλέκονται στην πρακτική.
Ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός δελφινιών που σκοτώθηκαν σε μια μέρα στα Νησιά Φερόε.

Η ασύστολη σφαγή ώθησε τους ακτιβιστές να υποβάλουν μια αναφορά που ζητούσε την απαγόρευση του κυνηγιού. Συγκέντρωσε σχεδόν 1,3 εκατομμύρια υπογραφές. Σε απάντηση, η κυβέρνηση της χώρας ανακοίνωσε ότι η ετήσια σφαγή δελφινιών θα περιοριστεί σε 500 ζώα για τα επόμενα δύο χρόνια.


[There are no radio stations in the database]