Ακόμη μια “συμμορία ανηλίκων” στα χέρια της ομάδας ΔΙ.ΑΣ Περιστερίου

13 Ιουλίου 2022

Αποκλειστικό ρεπορτάζ απο την Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη και το synenas.gr

Aκόμη μια επιτυχία σημείωσαν οι αστυνομικοί που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. Δυτικής Αττικής, περνώντας χειροπέδες σε 14χρονους που απειλούν και εκβιάζουν συνομήλικούς τους, με τη χρήση όπλων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του synenas.gr, χθες, oι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. Περιστερίου, ενώ βρισκόντουσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία, έλαβαν σήμα από το Κέντρο της Άμεσης Δράση να αναζητήσουν τρία νεαρά άτομα τα οποία ενέργησαν απόπειρα ληστείας με τη χρήση μαχαιριών.

Η απόπειρα σημειώθηκε στο Παλατάκι Χαϊδαρίου στις 22:15 και οι αστυνομικοί χωρίς να χρονοτριβήσουν ξεκίνησαν τις επιστάμενες αναζητήσεις έχοντας στην κατοχή τους την αναλυτική περιγραφή των δραστών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις δράστες υπό την απειλή μαχαιριών επιχείρησαν να αποσπάσουν τα τσαντάκια δύο 12χρονων αγοριών. Τότε, τα παιδιά εμφανώς τρομοκρατημένα άρχισαν να φωνάζουν με όλη τους τη δύναμη «ΒΟΗΘΕΙΑ-ΒΟΗΘΕΙΑ!». Οι δράστες αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορούσαν να επιτύχουν το σκοπό τους και έτσι τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να καταφέρουν να αποσπάσουν κανένα προσωπικό αντικείμενο.

Η νεαρή «συμμορία» που αποτελούταν από ανήλικα παιδιά, με ξυρισμένα κεφάλια, μαύρα καπέλα και μαύρα ρούχα κατευθυνόταν προς Λ. Κηφισού μέσω της Λ. Αθηνών. Επί της οδού Λ. Αθηνών, στην περιοχή Αιγάλεω, οι ανήλικοι συμμορίτες αναγνωρίστηκαν από τους αστυνομικούς.

Στη θέα των αστυνομικών οι τρεις δράστες το έβαλαν στα…πόδια, με τον καθένα να τρέχει προς διαφορετική κατεύθυνση.

Βέβαια, τέτοιες ενέργειες δεν ξεγελούν τους έμπειρους αστυνομικούς, οι οποίοι χωρίστηκαν, ξεκινώντας αμέσως τις έρευνες για τον εντοπισμό τους. Ο πρώτος, ετών 14, εντοπίστηκε αμέσως από την Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. έχοντας καταφέρει να τρέξει μόλις 20μ. Στη συνέχεια ο δεύτερος συνεργός του και συνομήλικός του εντοπίστηκε επί της οδού Πατριάρχου Σέργιου, στο Περιστέρι, ενώ πάνω του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα μαχαίρι τύπου «πεταλούδα» 21εκ. με μήκος λάμας τα 9 εκατοστά.

Η άλλη Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. εντόπισε την ίδια ώρα τον 15χρονο δράστη στην οδό Μπαρουξή στο Περιστέρι με καταγωγή την Αίγυπτο και τον ακινητοποίησαν. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι εντός του εσωρούχου του είχε επιμελώς κρυμμένο ένα σουγιά 15εκ. με μήκους λάμας τα 7 εκατοστά.

Και στους τρεις περάστηκαν χειροπέδες. Οι ανήλικοι δράστες, (ελληνικής, αλβανικής και αιγυπτιακής καταγωγής) προσήχθησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου, όπου και αναγνωρίστηκαν από τα θύματα που επιχείρησαν να ληστέψουν.


[There are no radio stations in the database]