Euro 2022 Γυναικών: Γαλλία και Ιταλία σε παραδοσιακή «μάχη» για τον 4ο όμιλο

11 Ιουλίου 2022

Γαλλία εναντίον Ιταλίας, Τρικολόρ εναντίον εναντίον Σκουάντρα Ατζούρα, στο παραδοσιακό ευρωπαϊκό ντέρμπι που δεσπόζει στον 4ο όμιλο (10/7, 22:00). Βέλγιο και Ισλανδία στο εναρκτήριο παιχνίδι του γκρουπ (19:00).

Στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο το μεταξύ τους ζευγάρι είναι εκ των πλέων παραδοσιακών. Γαλλία και Ιταλία, Τρικολόρ και Σκουάντρα Ατζούρα, μία κόντρα που δεσπόζει σε όλα τα ομαδικά αθλήματα και η πιο δυνατή εναρκτήρια «μάχη» που θα μπορούσε να έχει ο 4ος όμιλος στο φετινό Euro Γυναικών. Σε αντίθεση με τον χώρο των ανδρών, δεν πρόκειται για δύο από τα κορυφαία μεγέθη. Η εθνική Γαλλίας δεν έχει προκριθεί ποτέ σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, ενώ και η εθνική Ιταλίας που έφτασε δύο φορές στην πηγή τη δεκαετία του 1990 σε Euro, δεν ήπιε νερό.

Η… δίψα, επομένως, είναι διάχυτη και στις δύο και η μεταξύ τους αναμέτρηση μπορεί να αποδειχθεί καθοριστική για την πρωτιά, καθώς αποτελούν τα μεγάλα φαβορί για να περάσουν… αγκαζέ στους «8». Στα συν των Τρικολόρ η εντυπωσιακή τους πορεία στα προκριματικά την οποία και ολοκλήρωσαν χωρίς να δεχθούν γκολ (!), στα «ατού» των Ατζούρι η γενικότερη άνοδος του ιταλικού ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια και η παρουσία επτά από τις παίκτριες της Γιουβέντους στην αποστολή της Μιλένα Μπερτολίνι. Το ματς θα διεξαχθεί στο γήπεδο της Ρόδεραμ, «New York Stadium» (12.000 θέσεων).

Την αυλαία στον τέταρτο και τελευταίο όμιλο του Euro ανοίγουν νωρίτερα (19:00) το Βέλγιο και η Ισλανδία, σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο άπειρες ομάδες που μετρούν μόλις μία νίκη η καθεμία σε τελική φάση Euro. Οι «Κόκκινες Σπίθες» το πέτυχαν το 2017 στην παρθενική τους παρουσία στον θεσμό (αποκλείστηκε από τον όμιλο), οι Ισλανδές από την άλλη το 2013, έχοντας ολοκληρώσει τα τουρνουά του 2009 και του 2017 χωρίς τρίποντο. Αναμφίβολα, η «μάχη» τους είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για τις πιθανότητες πρόκρισης και ενδεχόμενος νικητής σε συνδυασμό με ένα συμφέρον αποτέλεσμα στο ντέρμπι Γαλλίας-Ιταλίας μπορεί να βάλει «φωτιά» στον όμιλο. Σέντρα στο Academy Stadium του Μάντσεστερ, το γήπεδο που στεγάζει την ομάδα γυναικών της Σίτι.


[There are no radio stations in the database]