Αγωνία για τον τρίτο αγνοούμενο στη Χαλκιδική – «Μέσα σε μία στιγμή βρεθήκαμε παγιδευμένοι στην ανοιχτή θάλασσα»

11 Ιουλίου 2022

Οι έρευνες συνεχίζονται για τρίτο 24ωρο για τον τρίτο αγνοούμενο – «Την μία στιγμή ήμασταν στα ρηχά και την επόμενη ήμασταν παγιδευμένοι στην ανοιχτή θάλασσα, μη μπορώντας να γυρίσουμε πίσω. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα.», περιγράφει ένας εκ των διασωθέντων

Από αέρος, θαλάσσης και ξηράς συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 28χρονου τουρίστα από τη Βόρεια Μακεδονία που αγνοείται από το απόγευμα του Σαββάτου, όταν, κολυμπώντας με δύο φίλους του, παρασύρθηκε από ισχυρά θαλάσσια ρεύματα, στην παραλία Μύτη, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τρίτο 24ωρο, υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Στην περιοχή πνέουν σήμερα άνεμοι εντάσεως 7 μποφόρ, γεγονός που δυσχεραίνει την επιχείρηση.

Οι δύο φίλοι του αγνοούμενου κατάφεραν και σώθηκαν, και είναι καλά στην υγεία τους. Πρώτος σώθηκε ο 25χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από σέρφερ λίγη ώρα αφότου παρασύρθηκε. Το μεσημέρι της Κυριακής κι έπειτα από 19 ώρες αναζητήσεων και αγωνίας, βρέθηκε κι ο 30χρονος. Εντοπίστηκε 14 ναυτικά μίλια από τη Νέα Σκιώνη και περισυνελέγη από φορτηγό πλοίο. Ο ίδιος φέρεται να πάλευε όλες αυτές τις ώρες με τα κύματα, ενώ σωτήρια φαίνεται να ήταν μία δερμάτινη μπάλα που βρήκε στη θάλασσα.

Αυτή είναι η μπάλα που κρατούσε ο 30χρονος και του έσωσε τη ζωή 

Ο ένας από τους δύο διασωθέντες που σώθηκε πρώτος περιέγραψε την περιπέτειά του.

diaswsi_chalkidiki4
30xronos_chalkidiki_art
diaswsi_chalkidiki6
diaswsi_chalkidiki5

«Πρώτα απ’ όλα δεν ξέραμε ότι τα κύματα θα ήταν τόσο δυνατά και ψηλά. Την μία στιγμή ήμασταν στα ρηχά και την επόμενη ήμασταν παγιδευμένοι στην ανοιχτή θάλασσα, μη μπορώντας να γυρίσουμε πίσω. Όλα έγιναν τόσο γρήγορα, δεν το καταλάβαμε στην αρχή! Ήταν πολύ τρομακτικά, σαν μία σκηνή από ταινία θρίλερ», περιέγραψε στον ΑΝΤ1 ο κ. Μπρεζόβσκι.

«Θα ήθελα να ζητήσω από τις ελληνικές αρχές να βάλουν μία πινακίδα που να προειδοποιεί τον κόσμο για τον κίνδυνο που επιφυλάσσουν τα ρεύματα και τα κύματα για να μην ζήσουν άλλοι άνθρωποι αυτό που ζήσαμε» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια ο νεαρός από τη Βόρεια Μακεδονία ευχαρίστησε το Λιμενικό «που μας έσωσε, αλλά και όλους τους ειδικούς που φρόντισαν να σιγουρευτούν πως είμαστε καλά στην υγεία μας».


[There are no radio stations in the database]