Μητσοτάκης: Ενεργειακή γέφυρα για Ελλάδα, Βουλγαρία, Βαλκάνια και Ευρώπη, ο αγωγός φυσικού αερίου IGB

9 Ιουλίου 2022

Τα εγκαίνια του αγωγού πραγματοποιήθηκαν σήμερα στην Κομοτηνή, όπου έδωσε το «παρών» ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Βούλγαρος ομόλογός του, Κιρίλ Πετκόφ.

Ως καθοριστική ενεργειακή γέφυρα, σημαντική για την Ελλάδα τη Βουλγαρία τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ,τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου IGB, κατά την ομιλία του πριν λίγο , στην τελετή εγκαινίων στη βιομηχανική περιοχή Κομοτηνής.

“Σήμερα είναι μία στιγμή πολύ σημαντική για την Κομοτηνή, για την Ελλάδα για τη Βουλγαρία. Είναι, όμως, μία σημαντική στιγμή για ολόκληρα τα Βαλκάνια για ολόκληρη την Ευρώπη. Γιατί εδώ πέρα σε λίγο δεν θα εγκαινιάσουμε απλά έναν αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου αλλά μία καθοριστική ενεργειακή γέφυρα που ενώνει τον γεωγραφικό νότο με το Βορρά, φέρνοντας σε πρώτη φάση πιο κοντά την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, την Αθήνα και τη Σόφια, και αυτή τη σημασία του αγωγού για αυτές τις δύο φίλες χώρες δηλώνει η παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Κιρίλ Πετκόφ σήμερα μαζί μας”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Η λειτουργία του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου IGB, θα αλλάξει το χάρτη της περιοχής, θα δώσει νέα δυναμική συνεργασία και τέλος στο ρωσικό μονοπώλιο, δίνοντας πρόσβαση σε διαφορετικές πηγές ενέργειας, τόνισε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κιρίλ Πετκόφ, κατά την ομιλία του στην τελετή εγκαινίων του αγωγού.

Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού:


[There are no radio stations in the database]