Μπρίτνεϊ Γκράινερ: Δήλωσε ένοχη για τα ναρκωτικά – Κρατείται εδώ και πάνω από τέσσερις μήνες στη Ρωσία

8 Ιουλίου 2022

Η Αμερικανίδα μπασκετμπολίστρια Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο στο αεροδρόμιο της Μόσχας,  δήλωσε ενοχή για την κατηγορία κατοχής ναρκωτικών ουσιών ενώπιον ρωσικού δικαστηρίου, αλλά αρνήθηκε ότι παραβίασε σκόπιμα το νόμο

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας της ακροματικής διαδικασίας που αφορά την υπόθεση της, δήλωσε ένοχη για την κατοχή των ναρκωτικών ουσιών (φυσίγγια ατμού με λάδι κάνναβης) που βρέθηκαν στις αποσκευές στο αεροδρόμιο της Μόσχας, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία πρόθεση για να παραβιάσει τους νόμους της Ρωσίας.

Η Γκράινερ, η οποία όταν διακόπτεται η σεζόν στο WNBA, αγωνίζεται στην Ευρώπη κυρίως με τη φανέλα της ρωσικής Εκατερίνεμπουργκ, απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο του δικαστηρίου τόνισε: «Θα ήθελα να δηλώσω ένοχη, κύριε πρόεδρε, αλλά δεν υπήρχε πρόθεση από την πλευρά για να παραβιάσω το νόμο. Απλά μάζεψα βιαστικά τα πράγματα μου και τα φυσίγγια βρέθηκαν κατά λάθος στην τσάντα μου».

Η Αμερικανίδα ζήτησε χρόνο για να ετοιμάσει την απολογία της και η δική που έχει προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον και λόγω των τεταμένων σχέσεων ΗΠΑ-Ρωσίας μετά την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία, θα συνεχιστεί στις 14 Ιουλίου.

Η Γκράινερ εφόσον βρεθεί ένοχη κινδυνεύει με 10ετή φυλάκιση με την ίδια μέσω επιστολής να ζητά την παρέμβαση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος δεσμεύτηκε στη σύζυγο της Σερέλ ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την απελευθέρωση της.

Την ίδια ώρα όμως οι ρωσικές αρχές απαιτούν από τους Αμερικάνους να χαμηλώσουν τους τόνους αφήνοντας τη δικαιοσύνη της χώρας να κάνει τη δουλειά της…


[There are no radio stations in the database]