Πετρέλαιο: Νέα άνοδο κοντά στα 106 δολάρια το βαρέλι μετά τη χθεσινή βουτιά

6 Ιουλίου 2022

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο σκαρφάλωσε 2,46 δολάρια, ή 2,4%, στα 101,95 δολάρια το βαρέλι, αφού έκλεισε χθες κάτω από τα 100 δολάρια για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου σημείωσαν άνοδο σχεδόν 3% σήμερα, μετά την χθεσινή υποχώρηση στα 103 δολάρια το βαρέλι, καθώς συνεχίζονται οι φόβοι για ύφεση και χαμηλή προσφορά.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού Brent αυξήθηκαν 2,82 δολάρια, ή 2,7%, στα 105,59 δολάρια το βαρέλι σήμερα το πρωί, μετά τη χθεσινή βουτιά 9,5%, τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Μάρτιο.

Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate σκαρφάλωσε 2,46 δολάρια, ή 2,4%, στα 101,95 δολάρια το βαρέλι, αφού έκλεισε χθες κάτω από τα 100 δολάρια για πρώτη φορά από τα τέλη Απριλίου.

«Σήμερα βλέπουμε μια επαναφορά τις τιμής σε υψηλά επίπεδα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι υπάρχει μια σύντομη κάλυψη στις ανάγκες ενώ και νέες διαπραγματεύσεις», δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης της Again Capital LLC.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΠΕΚ Μοχάμαντ Μπαρκίντο δήλωσε την Τρίτη ότι ο κλάδος βρίσκεται «υπό πολιορκία» λόγω χρόνιων ελλιπών επενδύσεων, προσθέτοντας ότι οι ελλείψεις θα μπορούσαν να μειωθούν εάν επιτραπεί η πρόσθετη προμήθεια από το Ιράν και τη Βενεζουέλα.

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε επίσης ότι μια αναφερόμενη πρόταση από την Ιαπωνία να περιορίσει την τιμή του ρωσικού πετρελαίου στο μισό περίπου του τρέχοντος επιπέδου θα οδηγήσει σε σημαντικά λιγότερο πετρέλαιο στην αγορά και θα ωθήσει τις τιμές πάνω από τα 300-400 δολάρια το βαρέλι.

πηγή:https://www.imerisia.gr/


[There are no radio stations in the database]