Μυστήριο με τον θάνατο της 14χρονης Ελένης από τον Βόλο: Στο μικροσκόπιο των Αρχών ο ιατρικός της φάκελος

5 Ιουλίου 2022

Οι παππούδες του άτυχου κοριτσιού διαψεύδουν όσα λένε οι γιατροί περί εκδορών ενώ η εισαγγελία Βόλου ζητεί να διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον τραυματισμό της

Ο θάνατος της 14χρονης Ελένης από τον Βόλο έχει μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και εξετάζεται ενδελεχώς ο ιατρικός της φάκελος κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελία Βόλου ζητεί να διερευνηθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες για τον τραυματισμό της.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι συγγενείς της στους γιατρούς του τμήματος επειγόντων περιστατικών όπου τη μετέφεραν οι ίδιοι με το αυτοκίνητο, χωρίς να καλέσουν το ΕΚΑΒ, η 14χρονη υπέστη ηλεκτροπληξία από το θερμοσίφωνα που ήταν σε λειτουργία την ώρα που έκανε μπάνιο. Ο παππούς της 14χρονης Ελένης σε δηλώσεις του αναφέρει: «Πήγε να κάνει μπάνιο και γλίστρησε και έπεσε με το κεφάλι κάτω. Από ανακοπή μας είπαν… δεν ξέρω πολλά, είμαστε χάλια. Την είδαμε μέσα στο νοσοκομείο, μας άκουγε που μιλάγαμε, δάκρυζαν τα μάτια της, δάκρυζαν, δεν μπορούσε να απαντήσει, ήταν σπασμένο το κρανίο της» λέει ο παππούς της.

Ενώ η γιαγιά της κοπέλας, που βρισκόταν στο πλάι της 14χρονης κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της, διαψεύδει τους ισχυρισμούς των γιατρών για την ύπαρξη εκδορών.

«Τίποτα. Το κορίτσι δεν είχε ούτε γρατζουνιές, ούτε τίποτα, ψέματα λένε όλοι. Εγώ έκατσα 20 ημέρες μαζί της μέσα στο νοσοκομείο, ήταν έξι μήνες, επτά νομίζω» αναφέρει.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 4 Ιανουαρίου με τους οικείους της να ισχυρίζονται πως έπεσε και χτύπησε στην μπανιέρα. Στη συνέχεια, οι γονείς της την μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις της στο νοσοκομείο του Βόλου, αναφέροντας αρχικά ότι έπαθε ηλεκτροπληξία την ώρα που έκανε μπάνιο.

Αρχικά, οι γιατροί διέγνωσαν εισρόφηση με αποτέλεσμα να τη διασωληνώσουν και στη συνέχεια την μετέφεραν στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου παρέμεινε σε κώμα για διάστημα έξι μηνών. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η 14χρονη δυστυχώς κατέληξε με τα αίτια θανάτου, ωστόσο, να παραμένουν ακόμη άγνωστα.

Η 14χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε εκδορές στο πρόσωπο και στο λαιμό, οι οποίες δημιουργούν πολλά ερωτήματα για τον θάνατό της, καθώς δεν συνάδουν με τις συνθήκες ατυχήματος στο μπάνιο, όπως τις περιγράφουν οι οικείοι της.

Ο εισαγγελέας Βόλου διέταξε προκαταρκτική εξέταση για να ερευνηθούν τα αίτια του θανάτου της.

Η Ελένη ήταν ένα χαρούμενο κορίτσι που της άρεσε να ανεβάζει βίντεο στα social media. Ο θάνατος της 14χρονης βύθισε στο πένθος όλο το Αλιβέρι της Νέας Ιώνιας, ενώ οι φίλοι της την αποχαιρέτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


[There are no radio stations in the database]