Καιρός – Καλλιάνος: Από αύριο κοπάζουν οι άνεμοι στις περιοχές που ξέσπασαν πυρκαγιές

5 Ιουλίου 2022

Οι άνεμοι πνέουν σε Πικέρμι και Πόρτο Γερμενό μέχρι και 7-8 μποφόρ, δυσχεραίνοντας τις προσπάθειες των γιατρών – Καλύτερη η εικόνα από το βράδυ, ωστόσο δεν θα έχει άπνοια

Μέχρι αύριο αναμένεται να κοπάσουν οι βόρειοι άνεμοι στις περισσότερες περιοχές της χώρας, όπου έχουν ξεσπάσει πυρκαγιές, με τις ριπές του ανέμου να δυσχεραίνουν τις προσπάθειες των αρχών να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα.

Ο κ. Γιάννης Καλλιάνος μετεωρολόγος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην περιφέρεια Β3 Νοτίου Τομέα Αθηνών μιλώντας στο protothema.gr, εξήγησε ότι το δύσκολο διάστημα θα διαρκέσει μέχρι σήμερα το βράδυ, ενώ στη συνέχεια, οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν, χωρίς να σημαίνει ότι θα υπάρχει άπνοια.

Ειδικότερα, στο Πικέρμι και στο Πόρτο Γερμενό, αναμένονται μέχρι το βράδυ ριπές τοπικά 7-8 μποφόρ, που αύριο θα υποχωρήσουν στα 5-6 μποφόρ.

Μέχρι το βράδυ, άνεμοι 6-7 μποφόρ αναμένονται τοπικά σε Ιτέα και Κρανίδι, όπου επίσης υπάρχουν μέτωπα της φωτιάς. Ωστόσο, και εκεί αναμένεται υποχώρηση των ανέμων στα 5-6 μποφόρ.

πηγή:https://www.protothema.gr/


[There are no radio stations in the database]