Πληρώθηκε κατά λάθος 286 φορές τον μισθό του και εξαφανίστηκε!

2 Ιουλίου 2022

Αν και είχε υποσχεθεί στην εργοδοσία πως θα επιστρέψει τη διαφορά από το λάθος που έγινε πήρε τους μισθούς και έγινε Λούης.

Αν και τις περισσότερες φορές το πλεόνασμα επιστρέφεται, στην περίπτωση ενός άντρα από τη Χιλή φάνηκε να ισχύει το ρητό

«μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου ουδέν λάθος αναγνωρίζεται» ή ίσως και το άλλο ρητό «μην τον είδατε τον Κίτσο τον λεβέντη τον καραμπουζουκλή»

Ο Χιλιανός λοιπόν είδε με έκπληξη στον τραπεζικό του λογαριασμό τον μισθό του επί… 286 φορές πάνω. Καλά καταλάβετε. Αντί να του καταβάλλουν έναν μισθό λοιπόν του έβαλαν… 286 μισθούς.

Όταν το κατάλαβαν από το λογιστήριο τον ενημέρωσαν να επιστρέψει τους 285 μισθούς και ο ίδιος μάλιστα φάνηκε να υπόσχεται στον εργοδότη του να τα επιστρέψει, ωστόσο όχι απλά σηκώθηκε και έφυγε από τη δουλειά αλλά… εξαφανίστηκε κιόλας. Παραιτήθηκε από τη θέση του και εξαφανίστηκε χωρίς κανένα ίχνος, αφήνοντας στην εταιρεία καμία άλλη επιλογή από το να προσφύγει σε δικηγόρο και να προσπαθήσει να ανακτήσει τις απώλειές της.

Το λάθος… σε νούμερα

Πάμε να το δούμε σε νούμεραΗ εταιρεία πλήρωσε κατά λάθος σε υπάλληλο 165.398.851 χιλιανά πέσος (180.000 δολάρια) τον περασμένο μήνα, αντί για τα 500.000 πέσος (542 δολάρια) που δικαιούνταν Βέβαια για να καταλάβετε, σε αντιστοιχία ευρώ, τα ποσά δεν είναι μεγάλα, αλλά αμελητέα, ωστόσο για το κόστος ζωής της Χιλής είναι μεγάλα, τόσο όσο να τα πάρει και να εξαφανιστεί.

Η διεύθυνση της εταιρείας δεν κατάφερε – παρά τις πολλές προσπάθειες- να επικοινωνήσει ξανά με τον (πρώην) εργαζόμενό της, ενώ του έστειλαν δεκάδες μηνύματα στο WhatsApp.

Η εταιρεία προσπαθεί τώρα να πάρει πίσω τα χρήματά της δια της νομικής οδού.

Σύμφωνα με το Take-Profit.org, ο κατώτατος μισθός της Χιλής ανέρχεται στα 434$ Αμερικής ή σε 415 ευρώ.


[There are no radio stations in the database]