Η δίκη του R. Kelly για σωματεμπορία: Οι κατηγορίες, η ετυμηγορία και η… ισόβια καταδίκη

30 Ιουνίου 2022

Ο 55χρονος τραγουδιστής της R&Β πιθανότατα δεν θα… ξαναδεί το φως του ήλιου καθώς όταν φτάσει η ώρα να αποφυλακιστεί θα είναι 85 ετών – Εκκρεμεί εις βάρος του και άλλη δίκη που ξεκινά την 1η Αυγούστου – Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Ο R. Kelly, κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της σωματεμπορίας και της εκβίασης και θα περάσει τις επόμενες τρεις δεκαετίες της ζωής του στη φυλακή.

Αυτό σημαίνει ότι ο 55χρονος σήμερα τραγουδιστής πιθανότατα να μην έχει την ευκαιρία να γευτεί ξανά την ελευθερία. Το κατηγορητήριο βαρύ και ασήκωτο καθώς ο τραγουδιστής της R&B καταδικάστηκε χθες από δικαστήριο της Νέας Υόρκης για εκβιασμό, δωροδοκία, σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, απαγωγή και σωματεμπορία.

Αμείλικτο το δικαστήριο

Η δικαστής Ann M. Donnelly αμείλικτη δεν απέκρυψε τον αντίκτυπο των βίαιων εγκλημάτων που έχει διαπράξει όταν του επέβαλε την ποινή.

«Αυτά τα εγκλήματα ήταν υπολογισμένα και προσεκτικά σχεδιασμένα και εκτελούνταν τακτικά επί σχεδόν 25 χρόνια», είπε η δικαστής, σύμφωνα με τους «New York Times». «Τους διδάξατε ότι η αγάπη είναι υποδούλωση και βία». Η βαριά ποινή που του επιβλήθηκε είναι μόνο η αρχή. Εκτός από την ετυμηγορία για την ενοχή του και τις καταδίκες για οκτώ περιπτώσεις παραβίασης του νόμου Mann Act, (σωματεμπορία), πρόκειται επίσης να αντιμετωπίσει κατηγορίες για παιδική πορνογραφία και παρακώλυση της δικαιοσύνης στο Σικάγο, τη γενέτειρά του, σε μια ξεχωριστή δίκη που θα ξεκινήσει σε ένα μήνα, την 1η Αυγούστου.

Καταπέλτης ο εισαγγελέας

Ο εισαγγελέας Breon Peace εξέδωσε μια σκληρή δήλωση, σύμφωνα με το MSN. «Ο R. Kelly χρησιμοποίησε τη φήμη, την περιουσία και τους υποστηρικτές του για να εκμεταλλευτεί τους νέους, τους ευάλωτους και τους ανήμπορους να αντιδράσουν για τη δική του σεξουαλική ικανοποίηση, ενώ την ίδια ώρα πολλοί έκαναν τα στραβά μάτια», είπε αρχικά για να συνεχίσει: «Μέσα από τις πράξεις του, ο Kelly επέδειξε μια ανάλγητη αδιαφορία για την καταστροφή που προκαλούσαν τα εγκλήματά του στα θύματά του και δεν έδειξε καμία μεταμέλεια για τη συμπεριφορά του».

Η κατάθεση της βοηθού του

Ο τραγουδιστής είχε καταδικαστεί από δικαστήριο του Μπρούκλιν τον Σεπτεμβρίο του 2021 για τα εγκλήματα. Οι ένορκοι συνεδρίαζαν για εννέα ώρες τις τελευταίες δύο ημέρες προτού καταλήξουν σε ομόφωνη απόφαση. Από τα μέσα Αυγούστου του 2021, οι αναφερόμενες ανάρμοστες σχέσεις του Kelly με γυναίκες, κυρίως ανήλικες, διερευνήθηκαν και ορίστηκε η δίκη. Στις 13 Σεπτεμβρίου, η επί σειρά ετών εκτελεστική βοηθός του Kelly, Diana Copeland, κατέθεσε εναντίον του και κυριολεκτικά τον… έκαψε.

Παραδέχτηκε ότι συνέβαιναν πολλά περίεργα πράγματα. Η Copeland, η οποία εργάστηκε για τον Kelly για 16 χρόνια, είπε ότι η συνεργασία μαζί του ήταν «απίστευτη» στην αρχή της καριέρας του αλλά στη συνέχεια παρατήρησε διάφορα ειδικά όταν άρχισε να ζει με πολλές γυναίκες. Μάλιστα αποκάλυψε ό,τι ο Kelly διατηρούσε περιοριστικούς κανόνες για τις φίλες του, όπως το να τις κρατάει μακριά από άλλους άνδρες.

«Με ρώτησαν κατά τη διάρκεια της δίκης, “Παρατηρήσατε την αντίδρασή τους με τους άνδρες;”. Και το παρατήρησα», είπε η Copeland. «Δεν ήθελαν να μιλήσουν με άνδρες».


[There are no radio stations in the database]