Δολοφονία στη Ραφήνα: Τον σκότωσαν για ένα σκούντημα στον ώμο

28 Ιουνίου 2022

Ενα σκούντημα ώμο με ώμο και η… σειρά προτεραιότητας για την τουαλέτα οδήγησαν στον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 42χρονου στη Ραφήνα τα ξημερώματα της Κυριακής. Αυτό φέρεται να υποστήριξαν μιλώντας στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης που συνελήφθησαν από τις Αρχές τη Δευτέρα.

Οι δύο 24χρονοι άνδρες παραδέχτηκαν ότι ήταν αυτοί που χτύπησαν το θύμα, ενώ δήλωσαν μετανιωμένοι, αποδίδοντας την πράξη τους στην «κακιά ώρα». Σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο κατά συναυτουργία και για παράνομη οπλοφορία-οπλοχρησία και πήραν προθεσμία να απολογηθούν ενώπιον του ανακριτή.

Δράστες και θύμα «στριμώχτηκαν» στη σκάλα που οδηγούσε στο πατάρι του νυχτερινού μαγαζιού και εκεί εκτυλίχθηκε ο πρώτος μεταξύ τους καβγάς. «Τι κοιτάς, ρε;», φέρεται να είπε το θύμα στον έναν από τους νεαρούς, με αποτέλεσμα να έρθουν στα χέρια. Υπεύθυνοι του μπαρ κατάφεραν να τους ηρεμήσουν, όμως η παρεξήγηση δεν λύθηκε. Ο 42χρονος επέστρεψε στην παρέα του λέγοντας «όλα καλά» και στις 02:00 τα ξημερώματα πλήρωσε και έφυγε από το μαγαζί.

Εξω από το μπαρ
Οι δύο 24χρονοι που δεν άφησαν πίσω τους τον ανούσιο καβγά τον ακολούθησαν μαζί με άλλους δύο φίλους τους έξω από το μπαρ στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα και του επιτέθηκαν. Σύμφωνα με κατάθεση μάρτυρα, ο ένας από τους δύο δράστες κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα με σιδερογροθιά στο κεφάλι του θύματος, ενώ ο δεύτερος υποστηρίζει ότι κλότσησε τον 42χρονο όταν κατέληξε αιμόφυρτος στο έδαφος.

Ο ξάδελφος του θύματος που βρισκόταν μαζί του στο μπαρ και είδε το αιματηρό περιστατικό να εκτυλίσσεται μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μπροστά στα μάτια του κάλεσε την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Το ασθενοφόρο μετέφερε τον 42χρονο στον Ερυθρό Σταυρό, όμως παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε από εγκεφαλική αιμορραγία.

Η ταυτοποίηση

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ραφήνας κατάφεραν πολύ γρήγορα να ταυτοποιήσουν τους δράστες, καθώς η δολοφονική επίθεση σημειώθηκε σε σημείο με νυχτερινά μαγαζιά, όπου υπάρχουν αρκετές κάμερες ασφαλείας. Αυτές φαίνεται ότι κατέγραψαν το συμβάν τα ξημερώματα της Κυριακής, αλλά και το όχημα διαφυγής των νεαρών. Παράλληλα, οι Αρχές συγκέντρωσαν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες και θαμώνες του γνωστού μπαρ, που περιέγραψαν λεπτομερώς τις κινήσεις τόσο των δραστών όσο και του θύματος. Ανάμεσα στα άτομα που μίλησαν στους αστυνομικούς ήταν και τα τρία που αποτελούσαν την παρέα του 42χρονου, το βράδυ του Σαββάτου.

Και οι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Δευτέρας είναι μόνιμοι κάτοικοι Ραφήνας αλβανικής καταγωγής και, όπως διαπιστώθηκε, δεν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας από τους δύο εργάζεται σε συνεργείο μοτοσικλετών, ενώ ο δεύτερος ως σερβιτόρος σε ταβέρνα και αναλαμβάνει παράλληλα κηπουρικές εργασίες. Μαζί τους βρίσκονταν δύο ακόμα φίλοι τους, επίσης κάτοικοι Ραφήνας, που όμως αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν φαίνεται να συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση. Οσον αφορά στον 42χρονο, ήταν κάτοικος Μαραθώνα και εργαζόταν ως οδηγός σε φυτώριο της περιοχής. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν θαμώνας στο νυχτερινό μαγαζί της Ραφήνας όπου εκτυλίχθηκε ο μοιραίος καβγάς.

πηγή:https://eleftherostypos.gr/


[There are no radio stations in the database]