Ανάβυσσος: Συγκρούστηκαν δύο ταχύπλοα με 16 επιβαίνοντες – Ηθοποιοί και τεχνικοί του «Γάμος αλά ελληνικά»

24 Ιουνίου 2022

Τραυματίστηκε ένας από τους επιβαίνοντες στα δύο ταχύπλοα και μεταφέρθηκε σοκαρισμένος σε νοσοκομείο – Τους τεχνικούς που βρέθηκαν στη θάλασσα, περισυνέλεξε κάποιο από τα επτά σκάφη της παραγωγής που ήταν στην περιοχή

Θαλάσσιο ατύχημα στα γυρίσματα της ταινίας «Γάμος αλά ελληνικά 3» στη Παλαιά Φώκαια, στην Ανάβυσσο.

Δύο πλαστικά ταχύπλοα στα οποία επέβαιναν συνολικά 16 άτομα -Έλληνες και ξένοι ηθοποιοί και τεχνικοί κινηματογραφικού συνεργείου- συγκρούστηκαν στη θαλάσσια περιοχή Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας κοντά στην Ανάβυσσο. Από τη σύγκρουση ανετράπη το ένα από τα δύο ταχύπλοα -στο οποίο επέβαιναν κινηματογραφιστές και ηχολήπτες- και βρέθηκαν στη θάλασσα 8 άτομα.

Αμέσως, έσπευσαν στο σημείο κάποια από τα συνολικά επτά σκάφη της παραγωγής που βρίσκονταν στην περιοχή για τα γυρίσματα και τους περισυνέλεξαν. 

Πώς έγινε το ατύχημα

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από πηγές του Λιμενικού, η σύγκρουση έγινε λόγω κακού υπολογισμού ταχύτητας και απόστασης μεταξύ των δύο σκαφών. Ειδικότερα, σύμφωνα με το σενάριο, το σκάφος με τους ηθοποιούς θα περνούσε με ταχύτητα κοντά από το σκάφος που ήταν οι κινηματογραφικές κάμερες για να γίνει μια κοντινή και εντυπωσιακή λήψη.

Το ταχύπλοο με τους ηθοποιούς πιθανόν, από λάθος υπολογισμού της απόστασης και της ταχύτητας προσέκρουσε στο πίσω δεξί τμήμα του σκάφους που επέβαιναν οι τεχνικοί με αποτέλεσμα να αναποδογυρίσει. Στη θάλασσα έπεσε και ο εξοπλισμός τους.

Στο νοσοκομείο ο τραυματίας

Τραυματίστηκε ελαφρά ένας εξ αυτών, Έλληνας υπήκοος, ο οποίος μεταφέρθηκε για προληπτικούς λόγους σε νοσοκομείο της περιοχής με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν περισσότερο σοκαρισμένος και δεν έφερε κάποιο τράυμα. Οι άλλοι επτά επιβαίνοντες για προληπτικούς λόγους πήγαν σε ιδιωτική κλινική. Στο δεύτερο ταχύπλοο επέβαιναν άλλοι οκτώ ηθοποιοί.

Το πλαστικό ταχύπλοο που αναποδογύρισε, το ρυμούλκησε η παραγωγή στη ξηρά.

Σύμφωνα με την ενημέρωση των Αρχών, ο τραυματίας μεταφέρεται με ασθενοφόρο όχημα σε νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και έχουν βγει στη στεριά.

Η ανάρτηση του Λιμενικού Σώματος στο Twitter αναφέρει: «Σύγκρουση 2 T/Χ σκαφών με συνολικά 16 επιβαίνοντες στη θαλ.περ. Θυμάρι Παλαιάς Φώκαιας με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός εκ των επιβαινοντων. O ανωτέρω μεταφέρεται με ασθενοφόρο όχημα σε εφημερεύον νοσοκομείο ενώ οι υπόλοιποι 15 έχουν εξέλθει καλά στη υγεία τους».

Την Τρίτη 21/6 ξεκίνησαν προετοιμασίες για τα γυρίσματα στο λιμάνι της Ραφήνας της νέας ταινίας της Νία Βαρντάλος «Γάμος αλά ελληνικά Νο 3». Μετά την τρομερή επιτυχία της πρώτης ταινίας «Γάμος αλά ελληνικά Νο 1» (που από ένα επιτυχημένο θεατρικό στην Αμερική χάρη στην ελληνοαμερικανίδα σύζυγο του Τομ Χανκς που βοήθησε αποφασιστικά στην ταινία έγινε μεγάλη διεθνής επιτυχία) είχαμε τη δεύτερη ταινία «Γάμος αλά ελληνικά Νο 2» (που έδωσε κι αυτή με σπαρταριστό τρόπο την πλήρη εικόνα της ζωής των Ελληνοαμερικανών πρώτης, δεύτερης και τρίτης γενιάς) ήρθε η ώρα για την τρίτη ταινία της σειράς «Γάμος αλά ελληνικά Νο 3».


[There are no radio stations in the database]