Μακελειό στο Τέξας: Κατεδαφίζουν το δημοτικό σχολείο όπου ο 18χρονος Ράμος σκότωσε 19 παιδιά και 2 δασκάλες

22 Ιουνίου 2022

«Κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από τους δασκάλους και τα παιδιά να επιστρέψουν σε αυτόν τον χώρο» αναφέρουν οι δημοτικές αρχές

Για να σβήσουν οι μνήμες από το μακελειό στο δημοτικό σχολείο Ρομπ της κοινότητας Ουβάλντε στην πολιτεία του Τέξας, εκεί όπου στις 24 Μαίου ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος άνοιξε πυρ και σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες, οι δημοτικές αρχές αποφάσισαν την κατεδάφιση του κτιρίου.

Όπως αναφέρει το BBC, επικαλούμενο την απόφαση των δημοτικών αρχών, «κανείς δεν μπορεί να ζητήσει από τους δασκάλους και τα παιδιά να επιστρέψουν σε αυτόν τον χώρο».

Ο δήμαρχος της πόλης Ουβάλντε, Ντον ΜακΛάφλιν, έχει επικρίνει δριμύτατα το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας όπως και τον αρχηγό του, συνταγματάρχη Στίβεν ΜακΚροου, που έχουν αναλάβει την έρευνα για το αιματηρό περιστατικό.

Το βρετανικό άρθρο επισημαίνει ότι αξιωματούχοι της πόλης κατηγορούν πλέον ανοικτά τις αρχές για φιάσκο που στοίχισε τη ζωή σε 21 άτομα.

Όπως αναφέρει το BBC, ήδη έχουν κυκλοφορήσει εικόνες που απεικονίζουν αστυνομικούς να φθάνουν στο σημείο της αιματηρής επίθεσης νωρίτερα από ότι είχε αναφερθεί αρχικά.

Χθες, ο επικεφαλής δημόσιας ασφάλειας του Τέξας δήλωσε ότι είχαν αναπτυχθεί αρκετοί αστυνομικοί γύρω από το δημοτικό σχολείο στο Ουβάλντε για να σταματήσουν τον ένοπλο, τρία λεπτά μετά την είσοδό του στο κτίριο.

Όμως η αστυνομία περίμενε για περισσότερο από μία ώρα έξω από τις σχολικές τάξεις, προτού κάνει έφοδο.

Υπενθυμίζεται ότι, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είχε προτείνει να γκρεμιστεί το σχολείο, όπως δήλωσε ο Γερουσιαστής της πολιτείας του Τέξας, Ρόλαντ Γκουτιέρες, στα τοπικά ΜΜΕ τον περασμένο μήνα.


[There are no radio stations in the database]