Τα πιο δροσερά κοκτέιλ τα πίνουμε στις αυλές της Αθήνας

17 Ιουνίου 2022

Στο σέικερ πρωτότυπες μείξεις, στα ηχεία ωραίες μουσικές, στην ατμόσφαιρα 100% καλοκαιρινή δροσιά.

Η Αθήνα βράζει και η λύση είναι μία, πέρα από το να πάμε παραλία: να πιούμε κοκτέιλ σε δροσερές αυλές και κήπους.

Και οι παρακάτω διευθύνσεις μάς καλύπτουν και με το παραπάνω.

Upupa Epops
Αλκμήνης 7, Πετράλωνα

Ο «τσαλαπετεινός» έχει όλα όσα θέλουμε από ένα μπαρ και πολλά ακόμα: καλοφτιαγμένα κοκτέιλ με λίστα που αλλάζει διαρκώς, εξαιρετικό φαγητό για να τα συνοδεύσει (βλ. λαχταριστές πίτσες και ζυμαρικά), δυο όμορφες αυλές στις οποίες μοιράζονται οι παρέες, και σούπερ μουσικές όσο παίρνει και νυχτώνει. Δοκίμασε το Salty Skin με μαστίχα, λευκό κρασί, αλάτι και σόδα και το Galleon με Pampero Special, cherry cordial και λικέρ πορτοκάλι. Τα ποτά ξεκινούν από 6€, τα κοκτέιλ από 7€.

The Foundry Rooftop Garden
Σαρρή 40, Ψυρρή, τηλ.: 2111824604

Ένας κήπος χάρμα οφθαλμών και μυρωδιών από τα δεκάδες αρωματικά φυτά που έχει, βρίσκεται κρυμμένος στην ταράτσα του ξενοδοχείου The Foundry Suites και απολαμβάνει σούπερ θέα Ακρόπολη. Πιάσε θέση σε τραπεζάκια και παράγγειλε εξαιρετικά κοκτέιλ όπως το Cobbler με βότκα Finlandia, βατόμουρα, φράουλες, passion fruit, σιρόπι βανίλιας και λάιμ, ή το Smoked Tomatina με Bulldog τζιν, τσίπουρο Δεκαράκι, blend από φρέσκια ντομάτα και πιπεριά Φλωρίνης, λεμόνι και μυρωδικά. Οι τιμές τους ξεκινούν από 10€.

Balthazar
Τσόχα 27, Αμπελόκηποι, τηλ: 2106441215

Λουλούδια παντού και οργιώδης βλάστηση φτιάχνουν μια από τις πιο πληθωρικές αυλές της πόλης, σε αυτό το δημοφιλές και κοσμικό bar restaurant των Αμπελοκήπων. Η μπάρα του βγάζει ιδιαίτερους συνδυασμούς, όπως η Mexican Piña Colada Tequila Don Julio Blanco και Mezcal με ανανά, καρύδα και λάιμ, το Silk Panty με Tanqueray Ten gin, Lemon Verbena, τόνικ και grapefruit bitters και το Camouflage με Smirnoff vodka, πορτοκάλι, φράουλες, yuzu και marshmallows. Σερβίρει και μοντέρνα πιάτα με ωραίες fusion ιδέες. Τα κοκτέιλ από 11€.

SixDogs
Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, τηλ. 2103210510

Υπάρχει πιο γνωστός, άραγε, κήπος στο κέντρο; O «βάθος κήπος» του μπαρ της Αβραμιώτου είναι το απόλυτο meeting point για τον κόσμο του κέντρου, από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, όταν οι μουσικές δυναμώνουν και τα κοκτέιλ προσγειώνονται στα ξύλινα τραπεζάκια της αυλής. Ενδιαφέρουσες signature επιλογές το Flow με Havana Club Proffesional Edicion A, Martell vs. Cognac, Plantation Rum, fallernum, χυμό ανανά και λάιμ και το Balance me Beefeater Gin, λικέρ περγαμόντο, σαλέπι, τζίντερ, γάλα αμυγδάλου και cordial tangerine. Οι τιμές τους από 9€.

Φάμπρικα
Μεγάλου Αλεξάνδρου και Ευρυμέδοντος, Κεραμεικός, τηλ.: 21 0341 1651

Παραμένουμε Μεταξουργείο, και πιάνουμε θέση στην αυλή της Φάμπρικας, που είναι πανέμορφη, στρωμένη με χαλικάκι και φωτισμένη από κρεμαστά φαναράκια. Μας φτιάχνει την ημέρα με καφεδάκι από νωρίς και μπύρες από μικροζυθοποιίες αλλά και με κοκτέιλ που κοστίζουν 8€, σαν το Amadeo Modigliani, με ρούμι, passion fruit, ανανά και λάιμ. Αν πεινάσεις, έχει και ωραία πίτσα ψημένη σε ξυλόφουρνο.

Λοκάλι
Σαρρή 44, Ψυρρή, τηλ. 2103250673

Ακριβώς δίπλα στο Foundry, το Λοκάλι παίζει σε δύο ταμπλό(αυλή και ταράτσα) και σερβίρει σε μπάρες και ψηλά σταντ ωραιότατα κοκτέιλ, με φόντο την Ακρόπολη, αλλά και πλούσια βλάστηση για λίγη παραπάνω δροσιά. Πιάσε θέση σε τραπεζάκι ή σε στάντ και δοκίμασε Bahama Mama με Clement Coconut Rum, πορτοκάλι, ανανά και εσπρέσο, Pasiflora με Broker’s London Dry Gin, φρούτο του πάθους, τσίλι και μέλι και Karma Krama με Clement Coconut Rum, ρούμια Τζαμάικας, γκουάβα, λάιμ και τζίντζερ. Οι τιμές τους από 8€.

Diego
Περικλέους 1, Μαρούσι, τηλ. 2106146686

Στην πλατεία του Αμαρουσίου, το Diego απλώνει τραπεζάκια και αναπαυτικούς καναπέδες κάτω από τα δέντρα για να μας προσφέρει λίγες ανάσες δροσιάς, καλοφτιαγμένα κοκτέιλ, και αρκετές νόστιμες επιλογές για τσιμπολόγημα. Ο κατάλογος των κοκτέιλ περιλαμβάνει επιλογές όπως το Sweet Ginger με τζιν, τζίντζερ, λάιμ, αγγούρι και μαύρο πιπέρι, το Gay Sailor με Spicy Rum, Aperol και ανανά και το πληθωρικό Zombie με μπλεντ από διάφορα ρούμια, λεμόνι, ζάχαρη, ανανά και πουρέ από φρούτο του πάθους. Οι τιμές τους από 8€.


[There are no radio stations in the database]