Σύντομη συνάντηση Παναγιωτόπουλου-Ακάρ στις Βρυξέλλες

16 Ιουνίου 2022

Μετά την  «οικογενειακή» φωτογραφία των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αντάλλαξε χειραψία με τον Τούρκο ομόλογό του με τον οποίο είχε και σύντομη συνομιλία- Το κλίμα ήταν καλό, λένε αρμόδιες πηγές

Σύντομο τετ-α-τετ είχαν στις Βρυξέλλες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ, στο πλαίσιο της συνόδου των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ.

Μετά την «οικογενειακή» φωτογραφία των υπουργών που συμμετείχαν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας και ο Τούρκος ομόλογός του είχαν ένα σύντομο τετ-α-τετ στις 13:13 το οποίο κράτησε περίπου πέντε λεπτά.  Μετά την τυπικά θερμή χειραψία, όπως επιβάλλεται από τους καλούς τρόπους, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Χουλουσί Ακάρ αντάλλαξαν κάποιες κουβέντες.

Παριστάμενοι έλεγαν ότι το κλίμα ήταν καλό, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία ύστερα από την έντονη περίοδο στις διμερείς σχέσεις λόγω της προκλητικής ρητορικής από την πολιτική ηγεσία και την έγερση πρωτοφανών διεκδικήσεων σε βάρος της Ελλάδας. 

«Δεν μπορούμε να πάμε έτσι» είπε κατά πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του, αναφερόμενος στην όξυνση των λεκτικών προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε στον Τούρκο ομόλογό του, πως οι εντάσεις πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις και οι προκλήσεις καθώς και οι παραβιάσεις και οι λεκτικές επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Χουλουσί Ακάρ άκουσε τις παρατηρήσεις ωστόσο δεν φαίνεται να τοποθετήθηκε σχετικά. 

Σημειώνεται πως η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιδίωξης της τουρκικής πλευράς, ενώ την ίδια ώρα η προσέγγιση είναι ιδιαίτερης σημασίας από την στιγμή που πλέον ο μοναδικός δίαυλος επικοινωνίας των δύο χωρών είναι οι δύο υπουργοί. 

Δεδομένης της απόφασης του Ταγίπ Ερντογάν να σταματήσουν οι επαφές των ανώτατων στελεχών μεταξύ Άγκυρας και Αθηνών, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θα έχει επί της ουσίας συνάντηση με τον Χουλουσί Ακάρ, με την ευκαιρία της σύναξης των υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


[There are no radio stations in the database]