Ουκρανία: Μακρόν, Ντράγκι και Σολτς σε τρένο με προορισμό το Κίεβο

16 Ιουνίου 2022

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο στην Πολωνία και αναμένεται να φτάσουν αργότερα σήμερα στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο και κατευθύνονται προς το Κίεβο, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά και γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι τρεις Ευρωπαίοι ηγέτες επιβιβάστηκαν σε ειδικό τρένο στην Πολωνία και αναμένεται να φτάσουν αργότερα σήμερα το πρωί στο Κίεβο της Ουκρανίας, σύμφωνα με το γερμανικό δίκτυο ZDF και την ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η οποία δημοσίευσε μία φωτογραφία των τριών ανδρών μέσα από το τρένο.

Τις προηγούενες ημέρες, ο Γάλλος πρόεδρος υιοθέτησε μια πιο σκληρή γραμμή απέναντι στη Ρωσία, επιδιώκοντας να κατευνάσει τις ανησυχίες στην Ουκρανία και σε ορισμένους Ευρωπαίους συμμάχους σχετικά με τη διφορούμενη στάση του απέναντι στη Μόσχα.

Όσον αφορά στον Σολτς, ενίσχυση της βοήθειας από τη Γερμανία είχε ζητήσει το Κίεβο, ενώ ο Μάριο Ντράγκι – από την πλευρά – είχε προτείνει σχέδιο ειρήνης που τελικά απορρήφθηκε από τη Μόσχα.


[There are no radio stations in the database]