Μουρίνιο – Γκουαρδιόλα: Φιλιούνται στο στόμα σε γκράφιτι στη Βαρκελώνη

15 Ιουνίου 2022

Γιγαντιαία τοιχογραφία στη Βαρκελώνη δείχνει τον Πεπ Γκουαρδιόλα με τον Ζοσέ Μουρίνιο να φιλιούνται στο στόμα όπως ακριβώς οι Μπρέζνιεφ και Χόνεκερ τον καιρό του Ψυχρού Πολέμου

Μια γιγαντιαία τοιχογραφία (γκράφιτι) με θέμα το ποδόσφαιρο σχεδιάστηκε στη Βαρκελώνη με αφορμή τη διεξαγωγή του μουσικού φεστιβάλ Primavera.

Στην τοιχογραφία εικονίζεται ο Ζοσέ Μουρίνιο και ο Πεπ Γκουρδιόλα να φιλιούνται στο στόμα και από πάνω υπάρχει ένα μήνυνα στα ρώσικα το οποίο γράφει: «

Κυριε (Θεε μ δλδ) βοηθα με να νικησω».

Η τοιχογραφία είναι εμπνευσμένη από την εικόνα του πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Λεονίντ Μπρέζνιεφ και του πρώην ομόλογό του στη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας Έριχ Χόνεκερ στο Τείχος του Βερολίνου.

Οι δύο άνδρες είχαν φιληθεί στο στόμα και η ιστορία κατέταξε το φιλί αυτό ως το «αδελφικό φιλί του σοσιαλισμού». Η φωτογραφία είχε τραβηχτεί το 1979 κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Γερμανίας.

https://www.instagram.com/p/CewGZCpKluW/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Το 1989, μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, ο Σοβιετικός καλλιτέχνης Ντμίτρι Βραμπέλ ζωγράφισε ένα γκράφιτι με αυτήν την εικόνα σε έναν τοίχο στην ανατολική πλευρά του Βερολίνου.

Ο Μπρέζνιεφ με τον Χόνεκερ ήταν στην ίδια πλευρά της ιστορίας αλλά ο Μουρίνιο με τον Γκουαρδιόλα μόνο αδελφικές σχέσεις έχουν και τους ενώνει απλά το ποδόσφαιρο αλλά όχι η φιλοσοφία τους για εκείνο.

breznief

Το έργο τέχνης στη Βαρκελώνη εμφανίστηκε αρχικά μεταξύ της Ada Colau, δημάρχου της Βαρκελώνης, και της Isabel Diaz Ayuso, προέδρου της Κοινότητας της Μαδρίτης, σε ένα παθιασμένο φιλί ως απεικόνιση της αγάπης μεταξύ των δύο πόλεων.

Ωστόσο, οι δύο φιγούρες αντικαταστάθηκαν στη συνέχεια από τους Γκουαρδιόλα και Μουρίνιο.


[There are no radio stations in the database]