Χοντρό επεισόδιο Ακάρ με Ελληνες βουλευτές – Πώς τον έβαλαν στη θέση του και έφυγε εκνευρισμένος

14 Ιουνίου 2022

Χοντρό επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα μεταξύ του Υπουργού Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών κατά την συνεδρίαση της κοινής επιτροπής του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ από την Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, υπήρξε μια έντονή αντιπαράθεση μεταξύ του Χουλουσί Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών(Λιβανός, Λοβέρδος, Τζάκρη και Βολουδάκης).

Κατά την ομιλία του ο Τούρκος υπουργός άρχισε να θέτει τα ζητήματα για τα χωρικά ύδατα, την αποστρατικοποίηση των νησιών και της γνωστής ρητορικής της Τουρκίας ενώ κατηγόρησε και την Ελλάδα για την υποστήριξη της τρομοκρατίας. Αμέσως τότε οι Έλληνες βουλευτές του απάντησαν ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και ότι η Ελλάδα καταπολεμά την τρομοκρατία. Επίσης οι Έλληνες βουλευτές του είπαν πως «δεν μπορείτε να μιλάτε εσείς, ότι σέβεστε την κυριαρχία εδαφών πολλών χωρών από την στιγμή που έχετε εισβάλει στην Κύπρο και αμφισβητείται την κυριαρχία πολλών νησιών».

Ο κ. Ακάρ απαντούσε εκνευρισμένος στις ερωτήσεις των Ελλήνων βουλευτών οι οποίοι του ανέφεραν ακόμα «πώς είστε υπέρ μια νατοικής συμμαχίας όταν υπάρχει το casus belli και αυτή η εχθρική συμπεριφορά».

Οι διάλογοι αυτοί έγιναν για περίπου 12-13 λεπτά και συνεχίστηκαν και μετά την αποχώρηση του Τούρκου Υπουργού οπού τον «περικύκλωσαν» οι Έλληνες βουλευτές.

Συντακτική ομάδα


[There are no radio stations in the database]