Καιρός: Κακοκαιρία Genesis – Νέο μήνυμα από το 112 στη Θεσσαλονίκη

11 Ιουνίου 2022

Νέο μήνυμα στους πολίτες να προφυλαχθούν από την κακοκαιρία στάλθηκαν στα κινητά από το 112 και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε όλη την Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά Βορείου Αιγαίου.

Τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία Genesis επιμένει, προκαλώντας προβλήματα και πλημμύρες, σε πολλές περιοχές της χώρας.

Η έντονη αστάθεια θα περιοριστεί, αλλά δεν θα εκλείψει εντελώς και θα υπάρξουν περιοχές με έντονα φαινόμενα.

Το επόμενο διήμερο, αν και θα υπάρξουν πολύ μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, θα έχουμε περάσματα -κυρίως από το μεσημέρι και μετά- από μπόρες και τοπικές καταιγίδες μικρής όμως διάρκειας.

Η Αττική  θα έχει κατά διαστήματα συννεφιά με πιθανότητα για κάποιες διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες στα ανατολικά. Προς το μεσημέρι και το απόγευμα ο καιρός θα είναι άστατος σε όλο το νομό με μπόρες και διάσπαρτες καταιγίδες. Η πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι έντονα είναι μικρή. Το βράδυ ο καιρός θα ηρεμήσει.
Οι άνεμοι πιο βόρειοι στα ανατολικά πιο νότιοι στον Σαρωνικό στα 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 19 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία θα συνεχίσουν να έχουν άστατο καιρό.  Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχει συννεφιά με πιο τοπικές και εξασθενημένες μπόρες. Από το μεσημέρι και μετά οι περισσότερες μπόρες και καταιγίδες θα εντοπίζονται στα πιο δυτικά κεντρικά και τα βόρεια τμήματα της περιφέρειας. Το βράδυ τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν.

Οι άνεμοι βόρειοι στα 4 με 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι και η θερμοκρασία στους 18 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ


[There are no radio stations in the database]