Ευλογιά των πιθήκων: Στο μικροσκόπιο νέα ύποπτα κρούσματα – Τα νεότερα για την υγεία του επιβεβαιωμένου κρούσματος

11 Ιουνίου 2022

Στο μικροσκόπιο των υγειονομικών Αρχών βρίσκονται νέα ύποπτα περιστατικά για την ευλογιά των πιθήκων. Ειδικότερα το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης το οποίο και επιβεβαίωσε νωρίτερα το πρώτο κρούσματα στην Ελλάδα που είναι σε 59χρονο άνδρα, ερευνά νέες πιθανές περιπτώσεις.

Οι ειδικοί καθημερινά ελέγχους ύποπτες περιπτώσεις που θυμίζουν ευλογιά των πιθήκων με δεδομένο ότι υπάρχει παγκόσμια ανησυχία για πιθανή μετάδοση.

Βέβαια ο κίνδυνος με τη συγκεκριμένη νόσο είναι εξαιρετικά μικρός καθώς θα πρέπει να υπάρχει στενή επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί.

Τα νεότερα για την υγεία του επιβεβαιωμένου κρούσματος

Στη χώρα μας κατεγράφη πάντως το πρώτο περιστατικό της ευλογιάς των πιθήκων το οποίο επιβεβαιώθηκε και εργαστηριακά από το ειδικό εργαστήριο στο ΑΠΘ, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ.

Μάλιστα σήμερα ολοκληρώθηκε από το Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ η μοριακή επιβεβαίωση και η περαιτέρω φυλογενετική ανάλυση του στελέχους που απομονώθηκε από τον ασθενή 59 ετών μετά από πρόσφατο ταξίδι στην Πορτογαλία. Ο 59χρονος ασθενής εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, σε απομόνωση στο Νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός».


[There are no radio stations in the database]