Η Nismo δημιουργεί το αγωνιστικό Nissan Z

9 Ιουνίου 2022

Οι Nissan και Nismo θα λάβουν μέρος στον δύσκολο 24ωρο αγώνα Fuji με ένα ειδικά προετοιμασμένο αγωνιστικό Z.

Το νέο αγωνιστικό βασίζεται στο Nissan Z με διάφορες μετατροπές για χρήση στην πίστα. Όπως ήταν αναμενόμενο, η αγωνιστική έκδοση του νέου Z διαθέτει ένα σετ τροχών αλουμινίου της Rays, οι οποίες… καλύπτουν μεγαλύτερα φρένα από την Brembo. 

Άλλες αλλαγές περιλαμβάνουν αεραγωγούς στο καπό, μπροστινό γάντζο ρυμούλκησης, διακριτικές μαύρες προεκτάσεις φτερών, τάπα καυσίμου αγωνιστικού τύπου και μεγάλη πίσω αεροτομή. Μπορούμε επίσης να δούμε το εσωτερικό, από το οποίο έχουν αφαιρεθεί τα περισσότερα πράγματα. Εκεί υπάρχει ένα πλήρες roll cage και ένα κάθισμα Sabelt για τον οδηγό.

Δεν έχουμε πληροφορίες για αναβαθμίσεις στον κινητήρα V6 με διπλό turbo των 3,0 λίτρων, ο οποίος σε μορφή παραγωγής αποδίδει 406 ίππους και 475 Nm ροπής.

Η Nissan είπε ότι θα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το μοντέλο σε επόμενη ημερομηνία. 

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα συμμετάσχει στην κατηγορία ST-Q της σειράς Super Taikyu με τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένης μιας ιδιωτικής συμμετοχής με την ομάδα Max Racing. Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος – ο 24ωρος αγώνας NAPAC Fuji SUPER TEC – θα πραγματοποιηθεί στο Fuji Speedway στις 4 και 5 Ιουνίου 2022.


[There are no radio stations in the database]