Μία εκπληκτικά όμορφη restomod Alfa Romeo GT

8 Ιουνίου 2022

Όσοι θεωρούν τους εαυτούς τους λάτρεις κλασσικών μοντέλων, που όμως θέλουν και κάποια τεχνολογικά στοιχεία του σήμερα, υπάρχει ένα αυτοκίνητο που είμαστε σίγουροι ότι θα τους καλύψει.

Ο Γερμανός καροσερίστας Emilia Auto ξεκίνησε εδώ και κάποιους μήνες το πρότζεκτ της αναβίωσης του θρυλικού μοντέλου Alfa Romeo Giulia GT Coupe, το οποίο μεσουρανούσε από το 1960 μέχρι το 1970, όντας ένα από τα πλέον ποθητά σπορ μοντέλα της εποχής. 

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας λοιπόν, κέρδισαν τις εντυπώσεις με την ιδέα τους, έλαβαν κάποιες παραγγελίες και θα κάνουν πράξη το πανίσχυρο κουπέ με όλη την κομψότητα του παρελθόντος και όλα τα σύγχρονα ατού. Ένα από αυτά είναι το κινητήριο σύνολο που προέρχεται αυτούσιο από την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Όπερ, ένας V6 twin-turbo 2,9 λίτρων με απόδοση 510 ίππων. 

Για να τοποθετηθεί το συγκεκριμένο μοτέρ, θα πρέπει να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις στο αμάξωμα της κατασκευασμένης στο χέρι Emilia GT Veloce, όπως για παράδειγμα στο μήκος, το οποίο θα αυξηθεί κατά 4 εκ. Το ίδιο συμβαίνει και με το σύστημα μετάδοσης, αφού το τετραθέσιο μοντέλο (2+2) διαθέτει αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων που μεταφέρει την ισχύ αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, αλλά και στην ανάρτηση με coilover αμορτισέρ της KW. 

Το εσωτερικό διατηρεί την αύρα του παρελθόντος, ενώ από το μενού δεν θα λείπει ο αυτόματος κλιματισμός, τα ηλεκτρικά παράθυρα και το σύστημα πολυμέσων με οθόνη αφής 8,8 ιντσών.

H Emilia GT Veloce θα κατασκευαστεί σε μόλις 22 αντίτυπα, με την τιμή της να ξεκινά από τις 400.000 ευρώ.


[There are no radio stations in the database]