Διακοπές: Η ακρίβεια απομακρύνει τους Έλληνες από τα νησιά

8 Ιουνίου 2022

 Όσο περνάνε οι εβδομάδες, ακριβαίνουν όλο και περισσότερο οι τιμές στα ακτοπλοικά εισητήρια , στα καύσιμα και το όνειρο του κάθε Έλληνα να περάσει λίγες μέρες σε κάποιο από τα Ελληνικά νησιά μας όλο και απομακρύνεται.

Ο πληθωρισμός, η ενεργειακή κρίση και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν οδηγήσει σε μία αβάσταχτη ακρίβεια, με αποτέλεσμα οι μόνοι κερδισμένοι να είναι οι ξένοι τουρίστες που πρόλαβαν να κλείσουν τα πακέτα διακοπών τους, πριν από το ξέσπασμα του πολέμου.

Είναι μάλιστα εντυπωσιακό πως οι συνθήκες τα έφεραν έτσι που ένα κατάλυμα μπορεί να έχει τουρίστες στο ίδιο διάστημα και ο ένας να έχει καταβάλει 300 ευρώ και ο άλλος 600 ευρώ (για το ίδιο χρονικό διάστημα), καθώς είχε φροντίσει να «κλειδώσει» τις διακοπές του πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το απαγορευτικό για τις φετινές διακοπές είναι αδιαμφισβήτητα οι κατακόρυφες αυξήσεις στα ακτοπλοϊκά. Η αύξηση στα καύσιμα έχει προκαλέσει… εξοργιστικές αυξήσεις στα εισιτήρια, με αποτέλεσμα η μετακίνηση να μοιάζει αδύνατη για το μέσο πορτοφόλι. Υπάρχουν περιπτώσεις, μάλιστα, που τα εισιτήρια έχουν ανέβει κατά 40%, γεγονός που καθιστά αδύνατες τις διακοπές για μία οικογένεια με δύο παιδιά.

Από τον Πειραιά για την Πάρο, το εισιτήριο οικονομικής θέσης από 38,50 ευρώ το 2021, φέτος κοστίζει 46,50 ευρώ ενώ το αυτοκίνητο κοστίζει 108,50 ευρώ, για Μύκονο από 40 ευρώ το εισιτήριο, πήγε στα 48,50 ευρώ, με το αυτοκίνητο από 75 ευρώ που είχε πέρυσι, φέτος να κοστίζει 111,50 ευρώ.

Μια οικογένεια που θέλει να επισκεφτεί την Κρήτη για να κλείσει μια τετράκλινη καμπίνα θα χρειαστεί να πληρώσει 100 ευρώ παραπάνω σε σχέση με πέρυσι.

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ


[There are no radio stations in the database]