Ο Ζοάο Κανσέλο της Σίτι έσωσε 10χρονο οπαδό με αυτισμό κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών

7 Ιουνίου 2022

Η μητέρα ενός νεαρού οπαδού των «πολιτών» ευχαρίστησε τον Πορτογάλο αμυντικό για την προστασία του γιου της, κατά την «εισβολή» των οπαδών στο «Έτιχαντ» μετά την κατάκτηση της Premier League

Ένας νεαρός οπαδός της Μάντσεστερ Σίτι που ήταν παρών στους ξέφρενους πανηγυρισμούς μετά τη νίκη επί της Άστον Βίλα, που έδωσε στους «πολίτες» το πρωτάθλημα, δήλωσε ότι «θα μπορούσε να είχε πεθάνει» αν δεν ήταν ο Ζοάο Κανσέλο!

Σε ένα από τα πιο δραματικά φινάλε του πρωταθλήματος της Premier League, κι ενώ η ένταση ήταν τεράστια στις κερκίδες, με το σφύριγμα της λήξης του αγώνα της Σίτι με τη Βίλα στο «Έτιχαντ» ο κόσμος πλημμύρισε τον αγωνιστικό χώρο ξεσπώντας σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.

Ο Όλι Γκόρντον, ένας 10χρονος φίλος της ομάδας με αυτισμό και άλλες αναπτυξιακές παθήσεις, συμμετείχε στους εορτασμούς, αλλά χωρίστηκε από τον πατέρα του μέσα στο πανδαιμόνιο και θα μπορούσε να είχε «ποδοπατηθεί» αν ο ο Κανσέλο δεν είχε δημιουργήσει γύρω του μια προστατευτική ασπίδα.

Η μητέρα του μικρού, η Λόρεν, περιέγραψε στο Manchester Evening News μερικές τρομακτικές σκηνές για την οικογένειά της:

«Αποχώρησε τρέχοντας, έχει αυτισμό και δεν γνωρίζει κινδύνους ή οτιδήποτε άλλο τόσο ενθουσιάστηκε και άρχισε να τρέχει. Πηγαίνει στο γήπεδο με τον μπαμπά του αρκετά, ειδικά πρόσφατα. Έβλεπα το ματς στην τηλεόραση και είδα τον Λι να τρέχει στο γήπεδο, αλλά όχι τον Όλι. Ήμουν πανικοβλημένη και προσπαθούσα να επικοινωνήσω με τον μπαμπά του. Είδα τον Κανσέλο να κατευθύνεται προς το μέρος του. Τον τράβηξε και τον έβαλε μέσα στην αγκαλιά του, με τα δύο του χέρια γύρω του. Τον φίλησε στο κεφάλι και έσπρωχνε τους ανθρώπους τριγύρω.

Οι άνθρωποι έσπρωχναν και έσπρωχναν. Ο γιος μου ήταν τρομοκρατημένος. Δεν μπορεί να είναι μόνος του, πρέπει να τον επιβλέπουν, ήταν ατυχές που μπήκε στο γήπεδο. Αν δεν ήταν ο Κανσέλο ο οποίος δεν τον αγκάλιαζε απλώς, κρατούσε τα χέρια του γύρω του, κάτι που έδωσε χρόνο στον μπαμπά του να φτάσει εκεί.

Αν δεν το είχε κάνει, ειδικά το μέγεθος των ανδρών τριγύρω θα τον είχαν ποδοπατήσει. Θα μπορούσε να ήταν μια εντελώς διαφορετική ιστορία, ένα μικρό αγόρι μόνο του στο γήπεδο. Αυτός ο άντρας έπρεπε να τρέχει ουρλιάζοντας και να πανηγυρίζει αυτή τη νίκη, αλλά αντίθετα πήρε χρόνο για να φροντίσει ένα μικρό αγόρι»

Πηγή:www.gazzetta.gr


[There are no radio stations in the database]