Athens Golden Cup: Οι Κανέλλος-Μανδηλαράς και Αντωνακάκη-Περδικάκη νικητές στην… άμμο του Συντάγματος

6 Ιουνίου 2022

Ο Άγγελος Μανδηλάρης με τον Ιάσωνα Κανέλλο κέρδισαν 2-1 τον Στέλιο Τζιουμάκα  με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου – Οι Αντωνακάκη/Περδικάκη θα εκπροσωπήσουν την άλλη εβδομάδα την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 22 στην Ολλανδία

Το μαγικό τετραήμερο στο 1ο τουρνουά Masters του Πανελληνίου πρωταθλήματος Beach Volley, το Athens Golden Cup, ολοκληρώθηκε με τις απονομές στους νικητές και τους φιναλίστ των δύο τελικών, αλλά και τις βραβεύσεις στους ανθρώπους που βοήθησαν ώστε η διοργάνωση να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Οι κερκίδες στην πλατεία Συντάγματος ήταν κατάμεστες από κόσμο, που είχε την ευκαιρία να απολαύσει θέαμα υψηλού επιπέδου και δύο δραματικούς τελικούς με τις Γεωργίνα Αντωνακάκη, Ιωάννα Περδικάκη να κατακτούν τον τίτλο στις γυναίκες και τους Ιάσωνα Κανέλλο, Άγγελο Μανδηλάρη να επικρατούν στους άνδρες.

Το σήκωσαν στη πλατεία Συντάγματος Ιάσωνας Κανέλλος και Άγγελος Μανδηλάρης

Ο Άγγελος Μανδηλάρης από τη Χαλκίδα με τον Ιάσωνα Κανέλλο από την Πρέβεζα, σε ένα τάι μπρέικ γεμάτο ανατροπές κέρδισαν 2-1 τον Στέλιο Τζιουμάκα από τη Θεσσαλονίκη με τον Δημήτρη Χατζηνικολάου από την Κω.

Συγκλονιστικό φινάλε στο Athens Golden Cup στη κατάμεστη πλατεία Συντάγματος, με τους πρωταθλητές Ελλάδας Ιάσωνα Κανέλλο, Άγγελο Μανδηλάρη να κατακτούν το πρώτο τουρνουά Masters για το 2022, επικρατώντας του Στέλιου Τζιουμάκα και του Δημήτρη Χατζηνικολάου με 2-1 (21-14, 24-26, 15-13) μετά από μία ώρα αγώνα.

«Δύσκολος τελικός, φοβερή διοργάνωση στη πλατεία Συντάγματος»

«Ήταν μία φοβερή διοργάνωση και το κοινό ήταν εκπληκτικό. Η Ομοσπονδία μαζί με τον ΟΠΑΝΔΑ έκαναν απίστευτη δουλειά. Πρώτη φορά παίζω μπροστά σε τόσο κόσμο. Ήταν ένας δυνατός τελικός, συγχαρητήρια στον Δημήτρη και στον Στέλιο για την εμφάνισή τους. Πάμε δυνατά τώρα και στις επόμενες διοργανώσεις σχολίασε ο Ιάσωνας Κανέλλος που αναδείχθηκε και MVP του τελικού, ενώ ο Άγγελος Μανδηλάρης συμπλήρωσε:

«Χαίρομαι πάρα πολύ που είχα την ευκαιρία να παίξω στη πλατεία Συντάγματος μπροστά σε τόσο μεγάλο κοινό και φυσικά με την οικογένειά μου παρόντες. Ο αγώνας ήταν δύσκολος και δώσαμε τον καλύτερό μας εαυτό για να νικήσουμε. Η πλατεία Συντάγματος είναι στη καρδιά της Αθήνας, μακάρι να γίνεται κάθε χρόνο και εγώ θα κάνω τα πάντα για να μπορώ να έρχομαι να παίζω εδώ».

637900652368547733

Στη κορυφή στη πλατεία Συντάγματος οι Κρητικοπούλες Αντωνακάκη, Περδικάκη

Από τα προκριματικά ξεκίνησαν οι 19χρονες Κρητικοπούλες Γεωργίνα Αντωνακάκη, Ιωάννα Περδικάκη, αλλά αυτό δεν τις εμπόδισε να κατακτήσουν το Athens Golden Cup στην πλατεία Συντάγματος στο πλαίσιο του πανελληνίου σιρκουί μπιτς βόλει.

Σε ένα συναρπαστικό τελικό, σε κατάμεστες εξέδρες και ουρές στον περιβάλλοντα χώρο, οι δυο νεαρές αθλήτριες κέρδισαν τις Δήμητρα Μαναβή/Μυρτώ Καλαμαρίδου, που παίρνουν μέρος σε παγκόσμια τουρνουά στο τάι μπρεικ.

Οι νικήτριες κέρδισαν το πρώτο σετ με 21-14, οι Θεσσαλονικιές ισοφάρισαν με 21-15 και το ματς κρίθηκε στο τάι μπρέικ με 18-16 μετά από 4 ματς μπολ. Οι Αντωνακάκη/Περδικάκη θα εκπροσωπήσουν την άλλη εβδομάδα την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 22 στην Ολλανδία.

Αντωνακάκη, Περδικάκη: «Ανατριχιάσαμε»

«Είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένες και νιώθουμε πως οι κόποι μας ανταμείφθηκαν» είπε αρχικά συγκινημένη η Ιωάννα Περδικάκη, με την Γεωργίνα Αντωνακάκη να τονίζει:

«Ανατρίχιασα μόλις μπήκα στο γήπεδο. Έχει τόσο κόσμο στο γήπεδο που δεν το πίστευα. Συγκινήθηκα πραγματικά».

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος MASTERS για τις 19χρονες Κρητικές, οι οποίες την άλλη εβδομάδα θα ταξιδέψουν στην Ολλανδία για να αγωνιστούν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα beach volley Κ22.

«Σίγουρα μετά από αυτό το τουρνουά θα παίξουμε με ανεβασμένη ψυχολογία στο Ευρωπαϊκό. Δεν παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά» είπε η Περδικακή, με την Αντωνακάκη να ολοκληρώνει λέγοντας:

«Αφιερώνουμε τη νίκη αυτή στις οικογένειές μας, στον προπονητή μας Τίε Σαντάνα, στις αθλήτριες που κάνουμε μαζί προπόνηση, αλλά και στον Νίκο Προύφα που μας έχει βοηθήσει πάρα πολύ όλα αυτά τα χρόνια».

637900575826985157

Αναλυτικά οι απονομές

Την απονομή στις Γεωργία Αντωνακάκη, Ιωάννα Περδικάκη έκαναν ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Γιούρκας Σειταρίδης και ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος, ενώ τα κύπελλα στις νικήτριες του ATHENS GOLDEN CUP 2022 έκανε η Πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή.

Την απονομή στις Δήμητρα Μαναβή, Μυρτώ Καλαμαρίδου που κατέλαβαν τη 2η θέση έκαναν ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας και ο εκπρόσωπος της BEFON Γιάννης Μπότσας.

Την απονομή στην MVP των γυναικών, Γεωργία Αντωνακάκη, έκανε ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Γιούρκας Σειταρίδης

Την απονομή στους Άγγελο Μανδηλάρη, Ιάσων Κανέλλο έκαναν η Νίκη Αραμπατζή, πρόεδρος ΟΠΑΝΔΑ και η Ράνια Κυριακού marketing manager Pepsico, ενώ τα κύπελλα στους νικητές του ATHENS GOLDEN CUP 2022 έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος

Την απονομή στους φιναλίστ Στέλιο Τζιουμάκα, Δημήτρης Χατζηνικολάου έκαναν ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ Νεκτάριος Χαλβατζής και η brand manager του Lipton Ice Tea, Ελενα Μασουρίδου.

Την απονομή στον MVP των ανδρών,Ιάσωνα Κανέλλο, έκανε η marketing manager της Pepsico Ράνια Κυριακού.

Τα αναμνηστικά μετάλλια στους διαιτητές της διοργάνωσης Ράντσιου Παναγιώτα, Μενεσλή Τάσο, Κούβελο Χρήστο, Κουτσή Πέτρο έδωσε ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας.

Ο Δήμος Αθηναίων απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην ΕΟΠΕ. Την απονομή έκανε εκ μέρους του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή και την πλακέτα παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος.

Ο ΟΠΑΝΔΑ απένειμε αναμνηστική πλακέτα στην ΕΟΠΕ. Την πλακέτα παρέλαβε ο γενικός γραμματέας της ΕΟΠΕ Νεκτάριος Χαλβατζής και την απονομή έκανε ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων Χρήστος Τεντόμας.

Η ΕΟΠΕ απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Δήμο Αθηναίων για την άριστη συνδιοργάνωση του ATHENS GOLDEN CUP. Την πλακέτα παρέλαβε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Καραμπέτσο, η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή.

Η ΕΟΠΕ απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον ΟΠΑΝΔΑ για την άριστη συνδιοργάνωση του ATHENS GOLDEN CUP. Την πλακέτα παρέλαβε η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή από τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ Γιώργο Καραμπέτσο.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης τίμησε με αναμνηστική πλακέτα τη Βίκυ Αρβανίτη για την τεράστια προσφορά της στο άθλημα. Την απονομή στην υπερπρωταθλήτρια της άμμου έκανε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος.

Αναμνηστική πλακέτα απένειμε και ο Δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ στη Βίκυ Αρβανίτη για την προσφορά της στον Ελληνικό αθλητισμό. Την απονομή έκανε η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ Νίκη Αραμπατζή.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον γιατρό του Ερρίκος Ντυνάν, αλλά και των εθνικών ομάδων βόλεϊ και μπιτς βόλεϊ Νικόλαο Σούρα. Την απονομή έκαναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γιώργος Καραμπέτσος και η Βίκυ Αρβανίτη.

Η οργανωτική επιτροπή του ATHENS GOLDEN CUP απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Χρήστο Κιτσέλη, special events manager της Pepsico – εμπνευστή του Athens Golden Cup 12 χρόνια το 2010. Την απονομή έκανε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΠΕ Νεκτάριος Χαλβατζής.

Πηγή: www.volleyball.gr


[There are no radio stations in the database]