Βούλα: Πώς ξεκίνησε η φωτιά-Ποια σημάδια εμπρησμού εντόπισε η Πυροσβεστική

6 Ιουνίου 2022

Βίντεο ντοκουμέντο έδωσε στην δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ, στο οποίο αποτυπώνεται πώς ξεκίνησε το δεύτερο και μεγαλύτερο πύρινο μέτωπο στα Νότια Προάστια.

Συγκεκριμένα, το εν λόγω βίντεο το έχουν τραβήξει μόνοι τους Πυροσβέστες στις 16:30 από το αρχικό σημείο έναρξης της πυρκαγιάς στην τοποθεσία «Κρεμαστός Λαγός», στον Υμηττό, προκειμένου να ενημερώσουν τους Ανώτερους Αξιωματούχους του Πυροσβεστικού Σώματος για να κινηθούν εναέρια μέσα και οι επίγειες δυνάμεις.

Πρόκειται για ένα διαφορετικό μέτωπο, κοντά στην περιοχή του Κοιμητηρίου και όχι για την ίδια πυρκαγιά που πέρασε από τον Υμηττό με τις πρώτες εκτιμήσεις κι αναφορές από στελέχη της Πυροσβεστικής να κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Ειδικότερα, τα στελέχη της διεύθυνσης αντιμετώπισης εγκλημάτων εμπρησμού προσπαθούν να εντοπίσουν στοιχεία επιβεβαίωσης των ενδείξεων αυτών.

Τα πλάνα εξ’ άλλου είναι τρεις ώρες νωρίτερα από την εμφάνιση του αρχικού μετώπου επί της οδού Μετσόβου στην Γλυφάδα.

Σημειώνεται πως όσον αφορά το προαναφερθέν βασικό μέτωπο επί της Μετσόβου, οι εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής συγκλίνουν με τις αναφορές μαρτυριών για έναρξη από τον υποσταθμό της ΔΕΗ.


[There are no radio stations in the database]