Καιρός: Νέα άνοδος της θερμοκρασίας – Βοριάδες στο Αιγαίο

4 Ιουνίου 2022

Η ζέστη θα είναι το χαρακτηριστικό του Σαββατοκύριακου με τον υδράργυρο τοπικά στους 37 με 38 °C ενώ από τη Δευτέρα και μετά θα έχουμε έντονη αστάθεια στα ηπειρωτικά

Σήμερα προβλέπεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά, με τοπικές βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μακεδονίας, της Θράκης, της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και πιθανώς της Κεντρικής Στερεάς. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από τη Βόρεια Αφρική, κυρίως στα νότια τμήματα της χώρας.

Ζέστη με πολλά μποφόρ θα έχουμε σήμερα στην Αττική, με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 34 βαθμούς Κελσίου. το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 Μποφόρ και στα ανατολικά πρόσκαιρα ισχυροί 6 Μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας κυρίως στα γύρω ορεινά, αναμένεται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.


[There are no radio stations in the database]