ΕΦΚΑ: Μόνο ηλεκτρονικά πλέον οι αιτήσεις για επικουρικές συντάξεις ιδιωτικού τομέα

2 Ιουνίου 2022

Για ποιες περιπτώσεις διατηρείται η δυνατότητα αίτησης με φυσική παρουσία στις τοπικές διευθύνσεις – Πότε αναμένεται να επεκταθεί το μέτρο της ηλεκτρονικής υποβολής και στις συντάξεις του Δημοσίου

Άλλαξε ο τρόπος υποβολής των νέων αιτήσεων για την απονομή και μεταβίβασης των επικουρικών συντάξεων του ιδιωτικού τομέα και πλέον τα αιτήματα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΦΚΑ, πλέον καταργείται η δυνατότητα προσκόμισης με φυσική παρουσία των δικαιολογητικών που απαιτούνταν για την υποβολή της αίτησης και μειώνονται δραστικά οι χρόνοι έκδοσης των επικουρικών συντάξεων. Ο νέος τρόπος υποβολής των αιτήσεων με αποκλειστικά ηλεκτρονικό τρόπο τέθηκε σε εφαρμογή από χθες Τετάρτη 1 Ιουνίου και αναμένεται να περιορίσει τον χρόνο απονομής των επικουρικών συντάξεων ενώ εντάσσεται στο πλαίσιο της νέας fast track διαδικασίας έκδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους 12 μήνες υποβλήθηκαν 94.000 αιτήσεις για επικουρικές συντάξεις ιδιωτικού τομέα και από οι 13.000 υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά ενώ για τις υπόλοιπες 81.000 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στις τοπικές διευθύνσεις.

Η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης πραγματοποιείται από τους ασφαλισμένους μπαίνοντας στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov), στην επιλογή: Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αίτησης Συνταξιοδότησης .

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr


[There are no radio stations in the database]