Formula 1: O Χάμιλτον στηρίζει τον Λεκλέρ στη μάχη του τίτλου: «Είμαι οπαδός της Ferrari»

1 Ιουνίου 2022

Ο Βρετανός πολυπρωταθλητής, βλέποντας πως ο τίτλος δεν είναι φέτος εφικτός στόχος, θέλησε να διαλέξει στρατόπεδο ανάμεσα στους δύο άμεσους διεκδικητές

Στους τελευταίους δύο αγώνες της σεζόν σε Ισπανία και Μονακό, ο Σαρλ Λεκλέρ δεν είχε την τύχη με το μέρος του. Στον αγώνα της Βαρκελώνης μηχανικό πρόβλημα του στέρησε μία σίγουρη νίκη, ενώ στον αγώνα του Πριγκιπάτου, η κακή στρατηγική της ομάδας του, τον έφερε εκτός βάθρου, έχοντας εκκινήσει από την pole position.

Το αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν η απώλεια της πρώτης θέσης στη βαθμολογία οδηγών, με τον Μαξ Φερστάπεν να έχει πλέον διαφορά 9 βαθμών έναντι του Λεκλέρ. Όμως ο Μονεγάσκος δεν είχε απλά τη στήριξη των τιφόζι αλλά και ενός 7 φορές παγκόσμιου πρωταθλητή. Ο οδηγός της Mercedes-AMG, Λιούις Χάμιλτον εξέφρασε τη στήριξή του προς τον οδηγό της Ferrari, τον οποίο θέλει να δει πρωταθλητή στο 2022.

«Ο Σαρλ είναι πολύ δυνατός οδηγός, μπορεί ο καθένας να το διακρίνει. Μπορώ να πω ένα πράγμα. Αν καθόμουν μαζί με τους άλλους οπαδούς στις κερκίδες θα υποστήριζα τον Λεκλέρ. Είμαι οπαδός της Ferrari», ανέφερε ο 37χρονος στην Corriere della Sera.

9fcd807d-7233-4e42-b239-c34f509fffd8__2_

Επιπλέον ο Χάμιλτον ρωτήθηκε για ακόμα μία φορά για το αν θα ήθελε κάποια στιγμή να οδηγήσει για τη Ferrari: «Φυσικά και θα ήταν πολύ ωραίο να οδηγήσω για τη Ferrari στην καριέρα μου, όμως κάποια πράγματα συμβαίνουν για ορισμένους λόγους. Η Mercedes είναι η οικογένειά μου, πάντα θα είμαι οδηγός της Mercedes, όπως ήταν ο Στέρλινγκ Μος».

Ο Χάμιλτον μετά από επτά αγώνες στο πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2022, βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας με 50 βαθμούς. Όντας πλέον 37 ετών έχει άλλο ένα χρόνο στο συμβόλαιό του με τη Mercedes και προς το παρόν είναι άγνωστο το αν θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο σπορ μετά την ολοκλήρωσή του.

Φωτογραφίες: Scuderia Ferrari


[There are no radio stations in the database]